HABERLER

06.11.2011

BASKETBOL

Beşiktaş Milangaz:83 Fenerbahçe Ülker:78

Ligin 4. haftasında Fenerbahçe Ülker’i konuk eden Beşiktaş Milangaz Erkek Basketbol Takımımız, mücadeleyi 83-78 kazandı.

Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya ekibimiz, Kemp, Deron Williams, Can Akın, Zoran Erceg ve Semih Erden beşi ile çıktı.

Karşılaşmanın ilk çeyreğine Deron Williams’ın 3 sayılık basketi ile başlayan ekibimiz, pota altından Zoran Erceg ve dış atışlarda Kemp ile sayılar üreterek, farkı açmaya başladı. İlk çeyrekte etkili bir savunma sergileyen siyah-beyazlılarımız, hücumda da etkili bir performans ortaya koydu ve ilk çeyreğin bitimine 2 dakika kala Deron Williams’ın üç sayılık basketi ile aradaki fark 10 sayıya çıkartarak skoru 25-15’e getirdi. İlk çeyreğin bitimine 1 dakika kala Kemp’in 3 sayılık basketi ile 1. periyot 28-20 üstünlüğümüzle sona erdi.

İkinci çeyreğe hızlı başlayan Beşiktaş Milangaz Erkek Basketbol Takımımız, rakibini sıkı bir savunma yaparak durdurdu ve sayı bulmasını engelledi. Dış atışlarla farkı açmaya çalışan ekibimiz, ilk yarının bitimine 5 dakika kala Kemp’in 3 sayılık basketi ile arada ki farkı 13’e çıkardı. İlk yarının son dakikalarında Deron Williams’ın üst üste bulduğu üç sayılık atışlarla siyah-beyazlılarımız soyunma odasına 47-34 önde girdi.

İkinci yarıya ekibimiz, Semih, Zoran Erceg, Can Akın, Deron Williams, Kemp beşi ile başladı. Etkili bir oyun sergileyen takımımız, taraftarlarımızın desteğini de arkasına alarak rakibinin farkı eritme çabalarını sonuçsuz bıraktı. 3. çeyreğin bitimine 2 dakika kala Can Akın’ın üçlüğü farkı 15’e yükseltti ve 3. çeyreği 64-50 önde tamamladık.

Oyunun son bölümünde rakibinin etkili hücumlarına karşılık vermekte güçlük çeken ekibimiz, hücumda da etkisiz kalınca farkın azalmasına engel olamadı ve bitime 2 dakika kala skor 74-70’e geldi. Karşılaşmanın bitimine 1.58 saniye kala Zoran Erceg ile faul çizgisine giden ekibimiz, Zoran Erceg’in iki atışında da başarı sağlamasıyla skoru 76-70 yaptı. Bitime 27 saniye kala hücumda sayı bulmakta güçlük çeken ekibimizde Can Akın sahneye çıkarak üç sayılık basket ile skoru 79-74’e getirdi. Bitime 15 saniye kala Deron Williams topu kaparak smaç basket ile skoru 81-78 yaptı ve bu basket trübünleri çılgına çevirdi. Ekibimiz Fenerbahçe Ülker’i 83-78 maglup etti.

Siyah-beyazlılarımızda en skorer isim 21 sayı ile Deron Williams oluken; Kemp 19 sayı Zoran Erceg 18 sayı ile oynadı.