HABERLER

30.09.2011

FUTBOL

Carvalhal’in Açıklaması

Antrenörümüz Carlos Carvalhal, Stoke City maçının ardından yaptığı açıklamada hakemlerin mücadeleyi kötü yönettiğini söyledi.

Carvalhal, maç sonrası düzenlediği basın toplantısının başında, Stoke City'yi galibiyetinden dolayı tebrik ederek, ''Ancak, sahadaki en iyi takım kazanmadı'' dedi.

Mücadelenin hakemlerini eleştiren Portekizli çalıştırıcı, rakibin kazandığı penaltının şüpheli olduğunu, Beşiktaş’a ise penaltının verilmediğini dile getirdi.

Hakem kararları konusunda fazla konuşmak istemediğini kaydeden Carvalhal, şunları söyledi:

''Ama bazen konuşmak gerekiyor. Böyle güçlü ve havadan oynayan bir takımı savunduğunuz zaman ya 40 tane faul ya da 40 tane penaltı çalınması lazım. Penaltı kararı konusunda herkesin kafasında soru işareti kaldı. Sahadaki 6 hakem, elle oynanan bir pozisyonu ise görmedi.''

Stoke City karşısında çok iyi ve kaliteli futbol oynadıklarını vurgulayan antrenörümüz, ''Rakibimizin bize karşı nasıl oynayacağını daha önce söylemiştim. İlk golleri duran toptan oldu. Hem kornerlerde, hem yan toplarda adaletsiz bir şekilde ceza alanı içindeydiler. Top bizdeyken de kaliteli kontrol ettik. Bu maç bir adım ileri gittiğimizi gösterdi ve ilerisi için beni umutlandırdı. Beşiktaş taraftarına da teşekkür ediyorum, sürekli bize destek verdiler'' diye konuştu.

"BİZ MAÇI KAZANMAK İSTİYORDUK"

Carlos Carvalhal, Stoke City kenar yönetimi ile olan diyaloglarının hatırlatılması üzerine ise şunları kaydetti:

''Stoke City'liler bazı pozisyonlarımızı vakit geçirme olarak değerlendirdi. Ben de onlara beraberlikten memnun olmadığımı söyledim. Bu nedenle maçı durdurmadığımızı belirttim. Mücadeleden ve bazı darbelerden dolayı oyuncuların yüzü kıpkırmızı. Rüştü ve Egemen gerçekten sakatlandıkları için yerde kaldılar. Biz kazanmak istiyorduk.''