HABERLER

09.08.2011

FUTBOL

Takımımız Farklı Kazandı

Hollanda kampındaki üçüncü hazırlık maçında Almanya’nın KFC Uerdingen takımıyla karşılaşan futbol takımımız, rakibini 5-1 yendi.

Grotenburg Stadı’ndaki mücadeleye Cenk, İbrahim Toraman, Atınç Nukan, Mehmet Aurelio, Mehmet Akyüz, Tanju, Guti, Simao, Fernandes, Quaresma ve Hilbert onbiriyle başlayan siyah-beyazlılarımız, 17. dakikada Kramer’in attığı golle 1-0 geriye düştü. Erken gelen gole rağmen temposunu kaybetmeyen ekibimiz, 27. dakikada beraberliği yakaladı. Kazanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen Guti, skoru 1-1 yapan gole imzasını attı. Karşılaşmanın 40. dakikasında ise sahneye Simao çıktı. Portekizli oyuncumuzun attığı golle ilk yarı takımımızın 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya Mehmet Aurelio-Fabian Ernst ve Hilbert-Sidnei değişiklikleriyle başlayan ekibimiz, 50. dakikada farkı 2'ye yükseltti. Gelişen atakta Quaresma kaleciyi çaresiz bıraktı ve skoru 3-1 yaptı.

Karşılamanın 52. dakikasında kaleciyle karşı karşıya kalan Mehmet Akyüz mutlak bir fırsattan yararlanamazken, 2 dakika sonra Guti’nin pasına hareketlenen Quaresma’nın trivela vuruşu üst direkte patladı. 62. dakikada Simao yerini Veli Kavlak’a bırakırken, 80. Dakikada İspanyol yıldızımız Guti’nin yerine Muhammed Demirci oyuna dahil oldu.
Mehmet Akyüz’le çok sayıda gol fırsatı yakalayan siyah-beyazlılarımız, 87. dakikada Quaresma’nın düşürülmesiyle bir penaltı daha kazandı. Penaltı vuruşunu kullanan Quaresma topu filelere göndererek skoru 4-1 yaptı. Bu golün 1 dakika sonrasında Mehmet Akyüz’ün uzun pasına hareketlenen Veli Kavlak skoru tayin eden golü attı (5-1).