HABERLER

25.04.2011

Ergin Ataman’dan Derbi Değerlendirmesi

Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımı Başantrenörümüz Ergin Ataman, derbi maçta mağlup olmalarındaki en büyük etkenin hakem hataları olduğunu söyledi.

Galatasaray Cafe Crown deplasmanında mücadelenin ilk yarısında istedikleri oyunu sergileyemediklerini anlatan Ataman, şöyle konuştu:
''Rakibimiz özellikle dış atışlarda çok yüzdeli oynadı. 7 tane basket attı. Üçüncü periyotta oyunu toparladık, istediğimiz oyunu oynamaya başladık. Ama bütün bunlara rağmen 10 sayı geriden gelip, öne geçtiğimiz karşılaşmada maçı kaybetmemizdeki en büyük etken, dün Engin Özerhun ve Igor Rakocevic'in de belirttiği gibi dış etkenler. Özellikle Serkan Erdoğan'a Caner Topaloğlu'nun yaptığı ve dünyanın her yerinde çalınacak olan sportmenlik dışı faulün çalınmaması bence maçın kaderini çok etkilemiştir. Hakemlerimizin son derece formsuz ve korkak maç yönettiklerini düşünüyorum.''
Karşılaşmanın hakemlerinin Galatasaray taraftarından etkilendiğini savunan Ergin Ataman, ''Özellikle maçın başında Galatasaray seyircinin federasyon aleyhine yapmış olduğu davranışların yaratmış olduğu ağır tansiyon altında hakem üçlüsünün ezildiğini düşünüyorum. Bizim için çok değerli olan bu maçı da kaybettik. Bu kadar büyük rekabetin olduğu bir ligde, bu hakemlerle, bu kadar korkak yönetimle çok dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum'' diye konuştu.

Diğer Haberler