HABERLER

03.03.2011

Gaziantep Bş. Bld.:0 Beşiktaş:3

Futbol Takımımız, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ikinci maçında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u 3-0 yenerek yarı finale yükseldi.

Fiyapı İnönü Stadı’nda oynanan ilk maçı 5-0 kazanarak turu büyük ölçüde garantileyen siyah-beyazlılarımız, karşılaşmanın ilk tehlikeli pozisyonunu 5. dakikada Atınç’la yakaladı. Genç oyuncumuzun kafa vuruşunu kaleci Kazım kornere çelerken, 6 dakika sonra gelişen bir atakta Nobre topu filelere göndererek takımımızı 1-0 öne geçirdi. Bu golden sonra oyunun kontrolünü tamamen eline geçiren ekibimiz, Sivok ve Hilbert’le pozisyonlar üretti ancak mücadelede skor değişmedi ve ilk yarı 1-0 sona erdi. Rakibiyle girdiği bir mücadelede sakatlık geçiren Onur Bayramoğlu ise 44. dakikada yerini genç yıldız Muhammed Demirci’ye bıraktı.

İkinci yarıya İsmail Köybaşı-Doğukan Pala değişikliğiyle başlayan siyah-beyazlılarımızda 49. dakikada Sivok’un genç oyuncumuz Furkan Şeker oyuna dahil oldu. Fernandes’in ara paslarıyla pozisyon arayan siyah-beyazlılarımız, Almeida ve Hilbert’le ikinci gole yaklaşsa da 75. dakikaya kadar fileleri havalandıramadı. 75. dakikada ise Hilbert sahneye çıktı, Fernandes’in uzun topuna hareketlenen Alman oyuncu kaleciyi avlayarak durumu 2-0 yaptı. Temposu düşük olan maçın son dakikasında gelişen atakta defansın hatasını iyi değerlendiren Almeida topu filelere göndererek maçın sonucunu tayin etti (3-0). Siyah-beyazlılarımız, bu sonucun ardından Ziraat Türkiye Kupası'nda adını yarı finale yazdırdı.

MAÇIN AYRINTILARI
Stat: Kamil Ocak Stadı
Hakem: Hüseyin Sabancı, Volkan Narinç, Arkın Akgöl, Özgür Serpin (4. Hakem)
Gaziantep Bş. Bld.: Kazım, Ferit, Mustafa, Kenan, Osman, Volkan Çekiç (Dk. 60 Ramazan), İbrahim Ferdi, Ahmet Devret, Ahmet Buğra Erdoğan (Dk. 83 Hakan Albayrak), Abdullah, Onur Kalafat
Yedekler: Onur Bulut, Zafer, Mehmet Uğur, Ramazan, Hakan Albayrak, Erkam, Hakan Macit
Teknik Direktör: Erol Azgın

Beşiktaş: Cenk Gönen, Erhan Güven, Tomas Sivok (Dk. 49 Furkan Şeker), Atınç Nukan, İsmail Köybaşı (Dk. 46 Doğukan Pala), Manuel Fernandes, Mehmet Aurelio, Mert Nobre, Onur Bayramoğlu, Hugo Almeida, Roberto Hilbert

Yedekler:
Hakan Arıkan, Muhammed Demirci, Cumali Bişi, İbrahim Toraman, Bobo, Furkan Şeker, Doğukan Pala

Teknik Direktör: Bernd Schuster

Goller: Nobre (Dk. 11), Roberto Hilbert (Dk. 75), Hugo Almeida (Dk. 90)

Sarı Kartlar: Atınç Nukan (Dk. 46)

1. DEVRE

5. dakikada Fernandes’in kullandığı serbest vuruşta Atınç’ın kafa vuruşun kaleci son anda kornere gönderdi.

11. dakikada Kenan’ın uzaktan çektiği şutu Cenk Gönen son anda kurtardı.
11. dakikada gelişen atakta kaleciden sıyrılan Almeida çizgiye yakın bir noktadan kaleye vurdu, savunmanın uzaklaştırdığı topa son dokunan isim Mert Nobre oldu ve siyah-beyazlılarımız 1-0 öne geçti.
19. dakikada Fernandes’in ortasına Sivok kafayla vurdu ancak kaleci topu son anda kornere gönderdi.

32. dakikada çaprazdan ceza sahasına giren Hilbert’in vuruşu kalecide kaldı.

2. DEVRE

65. dakikada hızlı hücumla gelen ve defansı az adamla yakalayan rakibimizde Buğra kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak Cenk Gönen açıyı iyi kapatarak topu kornere çeldi.
65. dakikada Ferdi’nin şutu az farkla auta çıktı.
69. dakikada Nobre sağdan içeri girerek topu çizgiden Almeida’ya çıkarttı ancak Portekizli oyuncu topa dokunamadı.
73. dakikada kullanılan köşe vuruşunda Aurelio’nun vuruşu kalecide kaldı.
75. dakikada Fernandes’in gönderdiği uzun topta ofsaytta olan Almeida hareketlenmeyerek topu arkasından gelen Hilbert’e bıraktı, kaleciyle karşı karşıya kalan Hilbert topu filelere göndererek skoru 2-0 yaptı.
80. dakikada Almeida’nın indirdiği topa Fernandes çok sert vurdu ancak kaleci Kazım topu kornere çeldi.
83. dakikada Hakan Albayrak’ın kullandığı serbest vuruşu Cenk Gönen kornere gönderdi.

90. dakikada Gaziantep Büyükşehir Belediyespor defansının hatalı pasını iyi takip eden Hugo Almeida'nın vuruşuyla siyah-beyazlılarımız farkı 3'e yükseltti (3-0).














Diğer Haberler