HABERLER

30.12.2010

Hentbolda İlk Yarının Lideri Beşiktaş

Hentbol Takımımız, ilk yarısı sona eren Hentbol Süper Lig’inde oynadığı 11 maçtan galibiyetle ayrılmayı başardı.

18 Eylül’de BJK Süleyman Seba Spor Salonu’nda konuk ettiği Nilüfer Belediyesi’ni 37-26 mağlup ederek sezona başlayan siyah-beyazlılarımız, beşinci haftada ise Çankaya Belediyesi Ankaspor’u Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda 16 gol farkla 36-20 mağlup ederek ilk yarının en farklı galibiyetini elde etti.
Ekibimiz, ligin güçlü takımları arasında gösterilen Maliye Milli Piyango’yu ve Mersin Yenişehir Belediyesi’ni 3’er gol farkla yenmeyi başardı.
İlk yarıyı ortalama 32.7 gol ortalamasıyla tamamlayan takımımız, oynadığı 11 maçta rakip fileleri 360 golle havalandırmayı başardı. İlk yarının son maçında Bahçeşehir Koleji’ni 39-27  yenen ekibimiz, böylelikle en fazla golünü bu karşılaşmada atmış oldu.
11 maçta kalesinde 253 gol gören takımımız, en fazla golü Jandarmagücü’nden yedi. BJK Süleyman Seba Spor Salonu’nda oynanan mücadelede rakibini 37-30 yenen siyah-beyazlılarımıza en az gol atan takım ise 14 kez fileleri havalandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi oldu.
Ligdeki namağlup yolculuğunun aynısını Türkiye Kupası’nda da sürdüren takımımız, Hentbol Takımımız, çeyrek finalde Trabzonspor’u eleyerek yarı finale yükseldi.
 
2009-2010 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan siyah-beyazlılarımız, Avrupa Şampiyonlar Ligi Eleme grubunda 3. oldu ve EHF Kupası’nda Avrupa macerasına devam etti. EHF Kupası’nda karşılaştığı iki rakibini de eleyerek Avrupa’da son 16 takım arasına giren takımımız, bu turda Almanya’nın Lemgo takımıyla 19 Şubat Cumartesi günü deplasmanda 26 ya da 27 Şubat tarihinde ise BJK Süleyman Seba Spor Salonu’nda karşılaşacak.

Diğer Haberler