HABERLER

06.12.2010

\"Eski Günlerime Dönüyorum\"

Son haftalardaki yükselen performansıyla eski günlerini anımsatan Slovak oyuncumuz Filip Holosko, internet sitemize önemli açıklamalar yaptı.

Galatasaray maçında takımımıza penaltı kazandıran, CSKA Sofya maçında siyah-beyazlılarımızın galibiyet golüne imza atan, Bursaspor maçındaki golüyle galibiyetimizde başrol oynayan Filip Holosko, bu performansını Teknik Direktörümüz Schuster’in kendisine olan inancına bağladı. “Schuster, beni her zaman destekleyerek uyarılarda bulundu. Bana verdiği fırsatlar ve destek için kendisine çok teşekkür ediyorum” diye konuşan Holosko, “Elime geçen fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştım” dedi.
“Geride kalan dönemde moral açısından sıkıntılar yaşıyordum. Öncelikle bunların üstesinden geldim, bu da performansımın artmasına sebep oldu” ifadesini kullanan Holosko, geçen sezonki şanssızlıklarından da yakındı. Filip Holosko, “Yaşadığım sakatlığın ardından formumu tam bulamamışken bir kez daha aynı yerden sakatlık geçirdim. Sezon sonunda Dünya Kupası öncesi milli takım kampında bile sakatlığım yüzünden uzun süre takımla çalışmalara katılamadım. Dolayısıyla Dünya Kupası’nda çok az süre aldım. Hem kendimin, hem de camiamızın Dünya Kupası’nda benden çok yüksek beklentisi vardı fakat yaşadığım bu sakatlık sorunları yüzünden bekleneni veremedim. Bu kötü dönemde ciddi anlamda bir moral bozukluğu yaşadım” diye konuştu.
Bu süre zarfında özeleştiri yapmaktan da geri durmadığını ifade eden Holosko, “Ancak unuttuğumuz bir şey var; geçen yıl 10 aylık futbol sezonunun yaklaşık 6 ayını futbol oynamadan geçirdim. Böylesi uzun süren sakatlıklardan sonra fiziksel performansınızı kazanmak uzun sürüyor. Eskiden sizin için kolay olan ve düşünmeden yapabildiğiniz hareketi yapamadığınızı görüyorsunuz. Bu gerçekten çok moral bozucu bir şey” dedi.
Son günlerin formda ismi Filip Holosko sözlerine şöyle devam etti:
“Sakatlıktan önceki performansıma ulaşmam beklediğimden uzun sürdü. Fizik ve mental açıdan çok iyi olduğumu söyleyebilirim. Bundan sonra her zaman olduğu gibi inatla, çok çalışarak eski günlerime döneceğim ve performansımı daha da yukarılara çıkartacağım.”
Takımımızın son haftalarda aldığı galibiyetlerle şampiyonluk yolunda tekrar iddialı bir konuma geldiğini de vurgulayan Holosko, “Şu anda ligin ilk yarısını bitirmek üzereyiz, sezonu tamamlamak için oynayacağımız 19 karşılaşma daha var. Şimdilik liderin 9 puan gerisindeyiz, bu onlar için kesinlikle önemli bir avantaj. Ancak, Trabzonspor ligin ikinci yarısında Beşiktaş’la, Fenerbahçe’yle ve Galatasaray’la deplasmanda oynayacak. Bu açıdan baktığımız zaman 9 puanın kapanmayacak bir fark olduğunu söyleyemeyiz” ifadelerini kullandı.
Bursaspor maçına da değinen Slovak oyuncumuz, “Bizim için önemli olan Bursaspor maçını kazanıp üst sıralardaki takımlara yaklaşmak ve şampiyonluk şansımızı devam ettirmekti. Bu çıkışımızı Eskişehirspor ve Gaziantepspor maçlarında da sürdürmek istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Diğer Haberler