HABERLER

01.12.2010

Guti’den Açıklamalar

İspanyol yıldızımız Guti Hernandez, basında çıkan haberlerle ilgili açıklamalar yaptı.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'ndeki antrenmandan sonra konuşan Guti, Galatasaray derbisi öncesinde hakkında çıkan iddialara yanıt verdi.
Guti sözlerine, "Basın toplantısını  yapma sebebim Perşembe günü Galatasaray maçından önce çıkan haberlerle ilgilidir. Bunu maçtan önce konuşmak istemedim. Çünkü maça konsantre olmuştum. Maçın havasının dağılmaması ve konsantrasyonumuzun bozulmaması için de basın toplantısını bugüne erteledim" diyerek başladı.
İspanya'daki bir davanın Türk medyasına farklı yansıtıldığını ve kendisine çamur atıldığını belirten Guti, şöyle konuştu: "Burada yapılmaması gereken birşey var; medyada çıkan haberlerle bana çamur atılması... Gerek futbolculuğuma gerekse insanlığıma, karakterime çamur atılması... Her şeyden önemlisi ben 2 çocuk babası bir insanım. Burada çıkan haberler hiçbir şey dayanağı olmayan bir şekilde yazılıyor ve bunun sonuçları hiçbir şekilde düşünülmüyor. Ne zararlar vereceği düşünülmeden bunlar yazılıyor. Bana göre gazetecilerin görevi, haberleri doğru şekilde insanlara aktarmaktır. O nedenle gerek kişisel olarak, gerekse Beşiktaş kulübü olarak, biz bu gazete ve gazeteci hakkında haklarımızı mahkeme önünde arayacağız. Özellikle bundan sonra bu gazetenin ve bu gazetecinin yaptığı haberlerin doğruyu yansıtmadığını görmemiz amacıyla, bunun en doğru yol olduğunu düşünüyorum. Benim isteğim ve umudum; bundan sonra sabahları uyandığım zaman yine böyle saçma sapan ve yalan haberlerle karşılaşmamak. Çünkü benim Türkiye'ye gelme amacım futbol oynamak. Türkiye'de bütün futbolculuk yeteneklerimi ortaya çıkarmak, bunu göstermek ve bu güzel İstanbul şehrinden zevk almaktır. Bunun haricinde hiçbir şekilde bana gelen böyle çamurları ve yalanları kabul etmiyorum."
Gazetecilerin haberin kaynağının İspanyol medyası olduğunu aktarmaları üzerine Guti, İspanya medyası ile Türk medyasında çıkan haberlerin birbirlerinden farklı olduğuna değindi.
Guti, "Öncelikle İspanya'da çıkan haberlerin size tam olarak açıklamasını söyleyim. İspanya çıkan haber benim tanıdığım iki insanın bir davada yargılanması... Onlar illegal birşey yaptı mı, yapmadı mı onu ben bilmiyorum. Ancak benim bu dava ile ilgili tek bağlantım, benim bu insanları tanımam. Bana halen mahkemeden gelen birşey yok. İspanya'da ben bu şekilde suçlanmazken, Türkiye'de benim de suçlandığım ve o insanlarla illegal bir durumda bulunduğumun yazılıyor" diyerek serzenişte bulundu.
Guti Hernandez, İspanyol basında kendisini suçlayıcı ifadeler bulunmadığını ancak Türk basınının kendisi de suçlanmış gibi gösterdiğini ifade ederek, şunları söyledi:
"İspanya'da yazılan şeylerle Türkiye'de yazılan şeyler arasındaki en büyük fark ise; İspanya'daki basın yayın organında benim 10 ile 17 yaşlarında küçük kızlarla cinsel ilişki yaşadığım hiçbir şekilde yazılmadı. Hiçbir şekilde böyle çıkan birşey yok. Ancak nedense Türkiye'de böyle şeyler yazıldı. Artık bunlar "nasıl çıkartıldı, nasıl üretildi", onu da bilmiyorum. Ancak hiç kimse kendi çıkarı için çamur atarak, başkası üzerinden prim yaparak rant sağlayamaz. İspanya'daki basın yayın organında benim yaşları küçük olan kızlarla cinsel ilişki yaşadığım hiçbir şekilde bir yerde yazmıyor. Zaten böyle bir şey olsaydı ben burada değil, İspanya'da mahkeme önünde olurdum. Bunun sonucu da hapis olurdu ki, İspanya'da böyle şeyler hapis cezasıyla cezalandırılır, çok ciddi suçlardır."
Yapılan haberlerin gerçekle hiçbir alakasının olmadığını özellikle vurgulayan dünyaca ünlü futbolcumuz, basın toplantısında farklı sorulara da yanıt verdi.
Derbi maçtan sonra yaptığı sevinç gösterisi ile ilgili açıklamada bulunan Guti, "O hareket, işaret dilinde 'n' harfi demek. 'N'de benim kız arkadaşım Noella'nın isminin baş harfi. Onunla birlikte olmaktan çok gurur duyuyorum. Çünkü bana bu zamanlarda yardımcı olan bir insan. O nedenle isminin baş harfini golden sonra gösterdim" dedi.
Galatasaray karşısında çok iyi bir oyun ortaya koyduklarını belirten Guti, bundan sonra galibiyetlerin devam edeceğini söyledi.
Puan cetvelinde şu anda 5. durumda olmaktan kendilerinin de mutlu olmadığını dile getiren Guti, "Kaybettiğimiz puanları bizden daha zayıf rakiplere karşı kaybettik. Bu bize sıkıntı verdi. Bunların önüne geçmemiz, bunların önlemini almamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Bugüne kadar sakatlıklar nedeniyle bir türlü tam takım olarak çalışamadıklarını hatırlatan Guti Hernandez, "Özellikle son zamanlarda takımımızda ilk 11'de oynayan 4-5 oyuncu sakatlıklar geçirdi. Bu biraz düzenimizin bozulmasına neden oldu. Ancak yavaş yavaş toparlıyoruz. Özellikle dün aldığımız galibiyetle  iyi bir adım attığımızı düşünüyorum" dedi.
Türkiye'de çok mutlu olduğunu anlatan İspanyol futbolcumuz, ''İyi ki buraya gelmişim. Beni buraya getirenlere teşekkür ediyorum. Herkes benim yanımda ve devamlı bana destek veriyor. Burada kendimi küçük bir çocuk gibi hissediyorum, herkes benimle ilgileniyor ve burada olmaktan çok büyük bir mutluluk duyuyorum'' şeklinde konuştu.
Teknik Direktörümüz Bernd Schuster'in Türkiye'de bazı takımların 1960'lı yılların futbolunu oynadığını söylediğinin hatırlatılması üzerine Guti, ''Türkiye ligi çok önemli bir lig. Ancak büyük liglerle karşılaştırdığınız zaman ufaktan da olsa mentalitenin değişmesi ve biraz daha futbol oynamaya yönelik olması gerekiyor. Bu mentalite değişirse Türkiye ligi daha iyi yerlere gelir'' dedi.
İspanya Ligi'nde bu akşam oynanacak Barcelona-Real Madrid maçı hakkında da yorum yapan Guti, ''Madridli'yim, bugün de Real Madrid'in kazanmasını istiyorum. Real Madrid için bu maç çok önemli ve kazanmasını diliyorum'' dedi.
''Bu maçta forma giymek ister miydin?'' sorusuna Guti, ''Şu anda burada çok mutluyum. En büyük mutluluğum dünkü maçı kazanmak oldu'' şeklinde konuştu.
Almanya'nın Schalke takımına transfer olan eski takım arkadaşı Raul ile ilgili bir soru üzerine Guti, ''Raul'u çok özlüyorum. Uzun yıllar beraber oynadık. İkimiz de farklı ülkelerdeyiz. Kendisine karşı büyük özlem duyuyorum'' dedi.
Raul'un Almanya'da çok mutlu olduğunu anlatan Guti, ''Ben yakın arkadaşı olarak onun burada oynamasını çok isterim. Tekrar böyle bir şans olursa, bu beni mutlu eder'' ifadelerini kullandı.
Guti, Real Madrid'de forma giyen Türk asıllı futbolcu Mesut Özil'e de övgüler yağdırdı.
Mesut'un çok iyi bir futbolcu olduğunu belirten Guti, ''Dünya Kupası'nda çok iyi maçlar çıkardı. Real Madrid için çok iyi bir transfer. Bu sene iyi devam etmesini ve tüm kupaları kazanmasını diliyorum'' diyerek sözlerini tamamladı.




Diğer Haberler