HABERLER

15.10.2010

\"Takımda arkadaşlık kurmak çok kolay\"

Yavru Kartal Fun Club üyelerimiz Serhat Sumeli ve Göktuğ Ali Kapucu sordu, futbolcumuz Tomas Zapotocny yanıtladı.

Göktuğ Ali Kapucu: Beşiktaş’a tekrar döndüğün için çok mutluyum. Seni çok seviyorum. İyi ki geldin, hoşgeldin. Neler hissediyorsun?

Çok teşekkürler (Türkçe söylüyor). Ben de çok mutluyum. Beşiktaş Türkiye’deki en büyük kulüplerden bir tanesi ve her maç elimden gelen en iyi performansı ortaya koymak için çalışıyorum.
Serhat Sumeli: Türkiye’de en beğendiğin oyuncu kim?

Şu anda sadece Türkiye’deki en iyi değil, dünya çapındaki oyuncular Guti ve Quaresma’yla beraber oynuyorum. Sizin yaşınızdayken televizyonda izlediğim yıldız futbolcularla oynamak isterdim. Şu anda bundan dolayı çok mutluyum. Ama Türkiye’deki bütün futbolcuları çok sevdiğim için özellikle birinin ismini vermek istemiyorum.
Göktuğ Ali Kapucu: Futbola defans oyuncusu olarak mı başladın?

Aslında orta saha oyuncusu olarak başladım. Hatta kariyerimin belli döneminde hücümda da oynadım. Artık futbol hayatımın sonuna doğru gelirken stopere çekilmiş durumdayım (gülüyor).
Serhat Sumeli: İstanbul’da en çok beğendiğin gece mekanı neresi?

Eşimle eğlence mekanları yerine, boğaz kenarındaki mekanları çok seviyoruz. Çek Cumhuriyeti’nde deniz olmadığı için ışıklandırılmış manzarayı, camileri ve eski şehri görmek hoşumuza gidiyor. Özellikle balık restaurantlarını tercih ediyoruz.
Göktuğ Ali Kapucu: Takımda en iyi anlaştığın futbolcular kimler?

Elbette aynı dili konuştuğumuz için Filip Holosko ve Tomas Sivok’la daha iyi anlaşıyorum. Ama takımımızdaki herkes dost canlısı. Bu nedenle takım içinde arkadaşlık kurmak çok kolay.
Serhat Sumeli: Beşiktaş-Bursaspor arasındaki gidiş gelişlerinde neler hissettin?

İlk gittiğimde hayal kırıklığına uğramıştım. Gönderilmeyi hak eden futbolculardan biri olduğumu düşünmüyordum. Bu nedenle Bursaspor’da bunu göstermek istedim ve elimden geleni yaparak Beşiktaş’a geri döndüm.
Göktuğ Ali Kapucu: Schuster senin ısrarla Beşiktaş’ta kalmanı istedi. İyi de yaptı bana göre. Sence bunun sebepleri neler?

Belki mantalitem yüzünden, belki de hem Beşiktaş hem de Bursaspor’la şampiyonluk kazandığım için istemiştir. İkimiz de inatçıyız, disiplinliyiz. Sanıyorum ki, kafa yapılarımız uyduğu için kalmamı istedi.
Serhat Sumeli: Türkiye Milli Takımı’nı seviye olarak nerede görüyorsun?

Bence futbol olarak en üst seviyede. Çok iyi bir takımınız ve çok kaliteli oyuncularınız var. Sadece savunma olarak sorun yaşıyorsunuz. Ama yeni teknik direktörünüzle bu probleminizi de çözeceğinizi düşünüyorum.
Göktuğ Ali Kapucu: Maçın en kritik anında penaltı verilse cesaretle topun başına geçer misin?

Penaltı atışlarında iyi olduğuma inanıyorum. Zaten Beşiktaş’ta da maçın kritik bir anında Kocaelispor’a penaltı golü atmıştım. Kendi ülkemde de çok penaltı atışı kullandım ve çoğunluğu kritik zamanlardaydı.
Serhat Sumeli: Schuster’in rotasyon konusundaki tutumunu doğru buluyor musun?

Kesinlikle doğru bir yol. Zaten hocamızın bu konuda büyük tecrübesi var. Daha önce Real Madrid’i çalıştırmıştı ve aynı Beşiktaş’taki gibi orada da çok geniş bir kadrosu vardı. Bütün oyuncuların maç ritmine ayak uydurması için, çok sık maç yaptığımız zamanlarda her oyucunun hazır olabilmesi ve motivasyonun düşmemesi için bunun yapılması lazım.
Göktuğ Ali Kapucu: Hava toplarında çok başarılısın. Özel bir çalışma yapıyor musun?

Şu anda özel bir çalışma yapmıyorum ama henüz genç takımlardayken altyapı hocalarımızla tabii ki sıçrama ve dinamik çalışmaları yapıyorduk. Bunlar hala bende kaldı. Ancak hava toplarının özellikle zamanlamayla ilgili olduğunu düşünüyorum. Ben uzun boylu bir oyuncu değilim ama bazen benden daha uzun oyunculara karşı hava topunu kazanabiliyorum. Bunun biraz da içgüdüyle ilgisi var.
Serhat Sumeli: Sence Beşiktaş’ın bir sağ kanat oyuncusuna ihtiyacı var mı? Varsa bu kim olmalı?

Bence iyi bir takımımız var. Ciddi bir ihtiyacımız olduğunu düşünmüyorum. Ama elbette her takım, her zaman güçlenebilir. Buna cevap vermek çok zor. Ama Messi gibi bir oyuncuyu herhalde her takım ister (gülüyor).
Göktuğ Ali Kapucu: Türk mutfağını nasıl buluyorsun? En sevdiğin yemekler hangileri?

Türk mutfağı harika. Geniş bir mutfağınız var ve özellikle tatlılarınızı çok seviyorum. Ailem de yemeklerinize bayıldı. Özellikle bir isim vermem gerekirse mantı diyebilirim.
Serhat Sumeli: Beşiktaş’ta yabancı oyuncu kontenjanıyla ilgili sorun olduğu dönemde senin de gitme korkun oldu mu?

Hiç korkmadım. Takımda 10’dan fazla oyuncu vardı ve bazılarının gitmesi gerekiyordu. Bunu tamamen profesyonel olarak aldım. Antrenmanlarda kendimi göstermek için uğraştım ve sonucunda takımda kaldım.
Göktuğ Ali Kapucu: Beşiktaş taraftarı ve İnönü Stadı’nın atmosferi seni nasıl etkiliyor? Tribünlere çağrıldığında neler hissediyorsun?

Stadımızdaki atmosfer inanılmaz. Bizi tribüne çağırdıklarında tüylerimiz diken diken oluyor. Bize verdikleri destek ve güç inanılmaz. Beşiktaş dünyadaki en iyi taraftar grubu. Pek çok yerde oynadım ama böylesini başka hiçbir yerde görmedim. Gerçekten çok etkileyiciler.
Serhat Sumeli: Futbolcu olmasaydın ne olmak isterdin?

İtfaiyeci.
Göktuğ Ali Kapucu: Başarılı bir futbolcu olabilmem için bana tavsiyelerin nelerdir?

Her antrenmanda elinden geleni yapman ve antrenman sonralarında da ne hoşuna gidiyorsa bunun daha fazlasını yapman gerekiyor. Şut çekmek de olabilir, savunma yapmak da, sıçrama çalışması da... Neyi geliştirmek istiyorsan kendi kendine de çalışman çok önemli.
Serhat Sumeli: Schuster’in maç öncesi takımı kampa almaması sence doğru mu? Bu durum motivasyonunuzu etkiliyor mu?

Benim için çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Maç öncesi gecesini ailemle beraber geçirdiğimde stresli olmak yerine, stres atıyorum. Kafamı maçtan uzaklaştırıyorum. Ertesi güne kendimi daha iyi hazırlayabiliyorum.
Göktuğ Ali Kapucu: Beşiktaş’ta uzun yıllar futbol oynamak ister misin?

Elbette, bunu kim istemez ki (gülüyor).
Serhat Sumeli: Ne tarz müzik dinliyorsun?

Özel bir müzik türü sevmiyorum. O anda radyo da ne çalıyorsa, rock olsun, pop olsun dinlerim.
Göktuğ Ali Kapucu: Beşiktaş’a geldikten sonra yaşadığın en güzel olay neydi?

Futbol dışında yaşadığım en güzel olay, çocuklarımın doğmasıydı. Futbolla ilgili ise tabii ki Beşiktaş’la çifte kupa kazanmak gerçekten harika bir tecrübeydi.
Serhat Sumeli: Beşiktaş’tan sonra taraftarı olduğunuz bir takım var mı?

İngiltere takımı Manchester United’i tutuyorum.
Göktuğ Ali Kapucu-Serhat Sumeli: Teşekkür eder, başarılar dileriz.











Diğer Haberler