HABERLER

10.10.2010

Divan Kurulu Toplantısı Yapıldı

Divan Kurulumuzun 2010 yılı 2. Olağan Toplantısı bugün Ceylan Intercontinental Oteli'nde yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Divan Kurulu Başkanımız Yalçın Karadeniz'in yerine Divan Başkanlık Kurulu Üyesi Dr. Sedat Piroğlu yaptı.
İdari konular hakkında bilgiler veren Genel Sekreterimiz Fahrettin Curoğlu, bu sezon geçen sezona göre maç gelirlerinin arttığını dile getirdi.
Curoğlu, ''Yıllarca UEFA kupasını kulüplere yük olarak düşünmüştük. Seyahat masraflarını karşılamayacak gelirler oluyordu. Ama bu yıl rakamlar ciddi şekilde yukarı çıkıyor. Şu anda UEFA'dan 1 milyon Avro aldık. 8 milyon Avro daha gelecek'' dedi.
Bunun yanında kombineden 17 milyon, localardan 3.5 milyon lira gelir alındığını kaydeden Genel Sekreterimiz Curoğlu, ''Geçen sezon maç hasılatı 21-22 milyon lira civarındaydı. Bu sezon bu dönem itibariyle bu rakamlar yakalanmıştır. Sezon sonuna kadar 30 milyon liraya ulaşacağız. Maç hasılatında ciddi artışlar var. Şu ana kadar satışa çıkarılan 3 forma dışında ikinci yarıda 4 yeni forma daha satışa çıkarılacak'' diye konuştu.
Yönetim olarak günü kurtarma peşinde olmadıklarını kaydeden Fahrettin Curoğlu, şunları söyledi:
''Beşiktaş'ın geleceğini sağlam temeller üzerine oturtmaya çalışıyoruz. Eleştiri olacak, ama çözümü de ortaya koymak lazım. Bütün üyelere kapımız 24 saat açık. Her türlü bilgiyi yasal çerçeveler içinde verebilirim. Ancak bir sürü spekülasyon yapılıyor. Kulüp içinde genelge çıkardık. Kurullar bizim de parçamız. Ancak bugün gazetede haber yapılmış. Denetleme istemiyoruz diye bir haber yer almış. Bizim sorumluluklarımız var. Lehte veya aleyhte yanlış hem kulübümüzü, hem de kişileri yasalar karşısında zor durumda bırakabilir. Denetleme kuruluna raporları vermiyormuşuz. Biz onlara 'Gelin günlük kontrol edin' dedik. Ancak bunu içerde yapabilirler. Bu tür uygulamayı yasal sorumluluk nedeniyle yaptık.''
Mali İşlerden ve Sponsorluklardan Sorumlu Asbaşkanımız Ertunç Soğancıoğlu, bankalar konsorsiyumundan alınan 75 milyon dolarlık kredinin kısa vadeli borçların kapatılması için talep edildiğini söyledi.
Soğancıoğlu, mali disiplini sağlamak adına önemli adımlar attıklarını belirterek, ''Gelirler konusunda da önemli çalışmalar yapıyoruz. UEFA Avrupa Ligi'nde pazarlama ve yayın gelirlerinde önemli rakamlara ulaştığımız cuma günü gelen yazıda söylendi. Kupaya tek takım olarak katılmamız nedeniyle 10 milyon Avro'nun üzerinde gelir elde edeceğiz'' dedi.
Kredi borçlanmasını yapılandırmak için çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydeden Ertunç Soğancıoğlu, şunları söyledi:
''Beşiktaş Futbol Yatırımları AŞ olarak 75 milyon dolarlık kredi sözleşmesi imzaladık. 6 yıl vadeli kredi sözleşmesi yaptık. Burada düzenleyici banka Denizbank'tır. Bu şekilde kısa vadeli banka borçlarının tasfiyesini amaçladık. Temel amacımız Beşiktaş Kulübü'nü kısa vadeli banka ve UEFA'ya ödemesi gereken varsa onları kapatmak. Bu krediyle Beşiktaş Kulübü'nün kayıtlarında yer alan kısa vadeli borçlar kapatılacak. UEFA nezdinde bütün borçlarını kapatan bir kulüp olacak. Adımlarımızı daha dikkatli atıyoruz. Borçlanma konusunda dikkat ediyoruz'' diye konuştu.
Ertunç Soğancoğlu, yeni projeler hakkında da bilgi vererek, ''Beşiktaş bonus kart projesini bitirmek üzereyiz. Hafta içinde bunu tamamlayıp açıklamayı planlıyoruz. Bunun yanında stadımızda maç izlemeye gelen herkesin kaza sigortasını gerçekleştirmek için bir anlaşma imzalayacağız'' diye konuştu.
METİN KEÇELİ: BİZE GÜVENİN
Divan Kurulu Toplantısı'nın son bölümünde üyelerimizin eleştirilerine yanıt veren İkinci Başkanımız Metin Keçeli, kısa vadeli yüksek faizli borçların ödenmesi için kredi aldıklarını söyledi.
Keçeli, özellikle alınan kredi konusuna değinerek, ''Aldığımız kredi tümüyle borca gidecektir. Üstüne binen faizlerin önünü almak için kredi alınmıştır. Yüzde 20'lerde, 18'lerde alınanlar yerine orta vadede yüzde 8'lerde borç bulunmuştur. Başka kulüpler bu şekilde borç aldığında, bunu zafer olarak göstermişlerdir. Biz böyle yapmıyoruz'' diye konuştu.
Beşiktaş'ın günümüz şartlarında kar etmesi gerektiğini kaydeden Metin Keçeli, ''Bu sezonki transferler bundan önceki sezonlara göre çok daha ucuza getirilmiştir. Beşiktaş tarihinde de en çok ses getiren transferler olmuştur. Beşiktaş Kulübü'nün seneden seneye kar etmesi için buradayız. Sponsorluklar da olacak, kombine bilet satışları da olacak. Başka yerlerden de gelirler olacak. Bütün bunların hepsini yönetim kurulumuz son derece ciddi şekilde ele almıştır. Uzun mesailerle bu çalışmaları yapıyoruz'' dedi.
Gelirlerin artması için itici bir güce ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Metin Keçeli, stadın yeniden yapılmasının bu itici gücü sağlayabileceğini dile getirdi.
Başka kulüplerin statlarını yaptığını anlatan Keçeli, şöyle konuştu:
''Ancak İnönü Stadı'nın özelliğini hepimiz biliyoruz. Tarihi özelliği var. Dolmabahçe Sarayı'nı etkileme bölgesinde yer alıyor. Aldığımız bilgilere göre başta sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devlet büyüklerimiz stadın yapımına sıcak bakmaya başladı. Aldığımız duyumlara göre önümüzdeki hafta bu konunun İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclisinde ilk startı verilecek. Bu çok önemli bir potansiyel sağlayacak. Stat inşaatı başlayıncaya kadar 1-2 sene içinde sponsor da bulunmalı. Stadın isminin değiştirilmesi konusuna başka türlü bakarsak, üzerinde şanlı bayrağımızın yer aldığı formamızın üstündeki reklamları da düşünmeliyiz. Onlardan da vazgeçmemiz gerekiyor. Stadı yenilediğimiz ode belki çok daha iyi şartlarda sponsorluklar bulacağız.''
Metin Keçeli, üyelerimizin eleştirilerini her zaman dikkate alacaklarını vurgulayarak, ''Başkanımız rahatsız olduğu için toplantıya gelemedi. Ama ikinci başkan olarak yönetim kurulu adına söylüyorum, bize güvenin'' dedi.





 
 
 
 


 

Diğer Haberler