HABERLER

16.09.2010

Schuster ve Nobre’den Açıklamalar

Teknik Direktörümüz Bernhard Schuster ve oyuncumuz Mert Nobre, CSKA Sofya maçı ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Schuster, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında CSKA Sofya'nın göründüğünden daha kaliteli ve zorlu bir rakip olduğunu ifade ederek, ''Grubumuzdaki ekipler üst düzeyde takımlar ve kolay rakipler değil. Bizim yapmamız gereken yarınki maça 3 puanla başlayarak yolumuza devam etmek'' diye konuştu. İlk hedeflerinin grupta ilk iki sırayı almak olduğunu vurgulayan Alman teknik adam, ''Sonra da doğru şeyler yaparsak ilerilere gideriz. Ondan sonrası için yorum yapmak zor. Biz öncelikle gruptan çıkmak istiyoruz'' dedi.
''KADRODA DEĞİŞİKLİK OLACAK''
Her maçta kadroda değişiklikler yaptığı hatırlatılan Schuster, bu maçta da böyle bir uygulamada bulunup bulunmayacağı sorusuna “Birkaç değişikliğimiz olacak. Yarın ve Pazar günü ciddi rakiplerle oynayacağız. İki maçta da kazanmak için hazır olmalıyız. Bu nedenle kadroda farklılık olabilir'' yanıtını verdi.
QUARESMA VE BOBO
Takımda Quaresma'nın ufak bir sakatlığının bulunduğunu, Bobo'nun da dünkü çalışmayı yarıda bıraktığını anlatan Alman çalıştırıcı, iki futbolcu için de yarın karar vereceklerini kaydetti. UEFA Avrupa Ligi'nde Türkiye'den tek takımın mücadele etmesinin Türkiye'nin hak ettiği bir şey olmadığını dile getiren Schuster, ''Trabzonspor, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın da bu ligde mücadele etmesini isterdik. Galatasaray son iki dakikada turu kaybetti'' diye konuştu.
BURSASPOR'UN YENİLGİSİ
Alman teknik adam, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Valencia'nın, Bursaspor karşısında aldığı farklı galibiyetin şaşırtıcı bir sonuç olduğunu kaydederek, şunları söyledi:
''Bu kesinlikle İspanyol futbolunun Türk futbolundan iyi olduğunu göstermez. Valencia Avrupa kupalarında tecrübeli bir ekip. Bursaspor ise ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ediyor. Valencia'nın futbolu Bursaspor'a ters gelmiş olabilir. Bazen herşeyi yaparsınız kazanamazsınız. Bursaspor bence çok iyi bir ekip ama bazen böyle sonuçlar alınabiliyor.''
NOBRE-BOBO İKİLİSİNİ OYNATMASI
Son Ankaragücü maçında Nobre ile Bobo'yu birlikte oynattığının hatırlatılması üzerine Schuster, ''Nobre, Karabük'te iyi oynadı. Bobo da bu takımın santraforu. İkisi de birbirine benzer tipte olmalarına rağmen farklı şeyler yapabiliyorlar. Bunlar benim için şans, çok fazla varyasyon yapabiliyorum. İkisi de iyi durumda ve son maçta ikisini birden oynattım'' ifadelerini kullandı.
''ŞANSLIYIM ÇÜNKÜ...''
Takımda yaptığı kadro değişiklikleri ile ilgili bir soruya da Schuster şöyle cevap verdi:
''Quaresma'nın sakatlanmasını asla istemezsiniz, Guti, Cenk veya Hakan'ın da öyle. Ama futbolda buna hazırlıklı olmalısınız. Her türlü sakatlık yaşayabilirsiniz. Futbolcularımın hepsi, yıldız bir futbolcu oynamadığında onun yerini alıp onu aratmayacak şekilde oynayabiliyor. Şanslıyım, çünkü tüm futbolcularım hazır ve değişikliklere hemen uyum sağlıyor. Değişiklik yaptığımızda içimiz rahat. Çünkü oynayacak futbolcunun işini iyi yapacağını biliyoruz.''
NOBRE: HEDEFİMİZ GRUPTAN ÇIKMAK
Aynı toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mert Nobre, ''Hedefimiz gruptan çıkmak ve bunun için elimizden geleni yapacağız. Çok iyi bir takımımız var. Gruptan çıkmak için evimizdeki maçları kazanmalıyız ve bunu da yapmak istiyoruz'' dedi. Takımımız’ın, UEFA Avrupa Ligi'nde finale kadar gidip gidemeyecekleri sorusuna Nobre, ''Mayıs ayına kadar çok yolumuz var. Oraya kadar gitmek istiyorsak öncelikle yarınki rakibimizi geçmemiz gerekiyor. Maç maç düşünüp öyle yolumuza devam etmeliyiz'' diye konuştu.
FENERBAHÇE DERBİSİ
Nobre, Fenerbahçe ile hafta sonunda yapacakları maçla ilgili bir soruya, ''CSKA Sofya maçından sonra Fenerbahçe maçını düşünmeye başlayacağız. Bizim şu anda önceliğimiz yarınki maç'' yanıtını verdi. Geçen sezona oranla bu sezon daha iyi oynadığının belirtilmesi üzerine Nobre, ''Benim için bu sene güzel başladı. Geçen sene zor günler yaşadım, bu sene önüme bakıyorum ve iyi gidiyor. Kriz sadece bende değil tüm takımda olmuştu. Forvet oyuncuları gol atamayınca daha büyük kriz yaşıyor. Tanrıya şükretmem lazım, krizden iyi bir şekilde çıktım'' ifadelerini kullandı. Nobre, bir soru üzerine 2 forvetle oynamayı sevdiğini kaydederek, ''Her zaman iki forvetle oynamayı daha çok arzulayan bir futbolcuyum. Ama burada karar veren hocamızdır. Hocamız ne karar verirse onu uygulayacağız'' dedi.




Diğer Haberler