HABERLER

11.08.2010

Roberto Hilbert

Cola Turka ile Soru Cevap bölümümüzün konuğu olan Alman futbolcumuz Roberto Hilbert, taraftarlarımızın sorularını yanıtladı.
Beşiktaş’a gelişinizdeki en büyük etken nedir? Oyun stilinizden bahseder misiniz?
İbrahim Halil Taplamacı, Oktay Otukçu, Haluk Özel, Okan Şahin, Davut Şentürk
Stuttgart’ta kontratımın bittiğini bilen menajerlerim Beşiktaş’ın bir teklifi olduğunu söyledi. Ben de bu teklifin ciddi olduğunu görünce gelmek istedim. Teknik bir oyuncu olduğumu düşünüyorum. Savaşçı ve her zaman kazanmayı arzulayan birisiyim.
Transferinden önce Beşiktaş’ı ve Beşiktaş tribünlerini biliyor muydun?
Sergen Yıldız

Tabii ki Beşiktaş’ın çok büyük bir takım olduğunu biliyorum. Avrupa’da da ismi olan bir kulüp. Beşiktaşlı olan arkadaşlarım sayesinde kulüp hakkında çok şey öğrendim.

Almanya’da Beşiktaş’a ve Türk futboluna nasıl bir bakış var?
İbrahim Başuguducu

Almanlar, Türkiye’de üç tane büyük kulüp var diye bilir. Bu üç kulüp Türkiye adına Avrupa’da başarı sağlar diye düşünülür. Diğer takımların Avrupa’da başarılı olmaları zor gibi bir inanış var. Bu yanıltıcı olabilir.
Beşiktaş’tan memnun musun? Adaptasyon dönemi nasıl geçiyor?
Şefik Abdik

Tabii ki memnunum. Burada ortam çok güzel. Takım arkadaşlarım çok iyi insanlar. Ben de çok mutluyum. Maçlar başladıkça kendimi gösterip maksimum yarar sağlamak istiyorum. Şu anda her şey yolunda.
Quaresma ile ilgili ne düşünüyorsun? Türkiye’ye gelmeden önce ülkemizde tanıdığınız Türk futbolcu var mıydı?
Necati Yılmaz, Gökhan Kemeç

Quaresma çok özel bir oyuncu. Taraftarlarımız da onu çok seviyor. Biz de takımımıza maksimum yarar sağlayıp başarılar kazanmamızda yardımcı olacağını düşünüyorum. Futbolla biraz ilgilenen herkes Türkiye’de efsane olmuş oyuncuları bilir. Bunlar arasında Rüştü Reçber, Hakan Şükür, Nihat Kahveci, Emre Belözoğlu gibi oyuncuları tanıyorum.
Beşiktaş için varını yoğunu ortaya koymaya hazır mısın?
Mahmut Güçlü

Bir futbolcu bir takımla sözleşme imzalıyorsa o takım için her şeyini vermelidir. Ben de böyle yetiştim. Bu takıma elimden gelenin en iyisini vermek için tüm kalbimle, gücümle çalışacağım.
Beşiktaş taraftarı hakkında ne düşünüyorsun?
Ethem Kelmendi

Birçok takımın taraftarının şöhretini duydum. Bunların arasında Beşiktaş taraftarları da vardı. ancak Vikingur maçında gördüklerime inanamadım. Tribünler büyük itici güçtü o maçta. Birçok stat atmosferinde maç yaptım ama hiçbir yerde böyle bir taraftar görmedim.
Üzerindeki dövmelerin anlamı nedir?
Mehmet Ersöz

Bu desen bir sanatçının yaptığı bir eser.  Tam anlamıyla ne olduğunu bilmiyorum. Tüm aile bireylerinin isimlerinin yazılı olduğu dövmem de var. 
Bazı basın organları seni Nouma olarak görüyor. Sen bu konuyla ilgili neler düşünüyorsun?
Bahadır Alp Şener

Kendi internet sitemde “Yeni Pascal Nouma” diye yorumlar yapıldı. Ben de taraftarlarımızın unutamadığı bir futbolcu olmayı çok isterim.
Dışarıdan bakıldığında takıma alışamadığın gözleniyor. Sen bu konuyla ilgili olarak neler düşünüyorsun?
Anıl Katkat

Belki ilk başlarda böyle bir görüntü vermiş olabilirim. Ancak şu anda tamamiyle her şeye hazırım.
Almanya’da Türk arkadaşın var mı? Buraya gelmeden önce Türkiye’yle ilgili neler biliyordun?
Selim Yılmaz

Çok fazla Türk arkadaşım var. Onların sayesinde bu ülke hakkında çok şey öğrendim. Ne şekilde yaşanır, arkadaşlıklar nasıldır gibi konular hakkında bilgim var.
Futbola kaç yaşında başladın?
Baran Şenkul, Erkut Açıkgöz

3 yaşında sokak arkadaşlarımla oynuyordum, 5 yaşında da bir kulüpte oynamaya başladım.
Hangi bölgede oynamayı seviyorsun?
Volkan Erdoğan, Gökay Yıldırım

Ben hücum oyuncusuyum ve her iki kanatta da oynarım.
Sezon içinde kaç gol atmayı hedefliyorsun?
M. Aksoy

Bunu şimdiden kestirmek çok zor.
"Asi" bir yapınız olduğunu görüyoruz, bu anlamda kendinizi nasıl tanımlarsınız? Ve son günlerde çıkan "Hilbert kadroda düşünülmüyor" dedikodularına son vermek için açıklama yapabilir misiniz?
eaglelegend-Forza1903.org

Belki çok fazla konuşmamam, gülmemem beni biraz agresif gösterebilir ama asi değilim. Saha içinde savaşırım sadece. Hocam ve arkadaşlarım benim iyi bir futbolcu olduğumu ve her zaman hazır olduğumu görüyorlar. Benim açımdan takım ile ilgili sorun yok.
Alman futbolcuları göze hoş gelen oyundan ziyade takıma yararlı oyuncular olarak görüyoruz. Sen bunlardan hangisi olarak görüyorsun kendini?
Savaş Turan

Afrikalı ve Latin Amerikalı ülkelerin oyuncuları biraz daha şova yönelik oynuyorlar. Ama biz disiplinli oynayan bir futbol kültüründen geliyoruz. Ben de disiplinli bir takım oyuncusuyum.
Futbolcu olmasaydın hangi mesleği yapardın? Neden?
Sadettin Uzun

Kesinlikle bilmiyorum., hiçbir fikrim yok. Çünkü daha önce hiç düşünmedim.
Almanya’nın Dünya Kupası’ndaki üçüncülüğünü nasıl değerlendiriyorsun?
M. Çağrı Nefes

Ben bu üçüncülüğü büyük bir başarı olarak düşünüyorum. Çünkü çok genç bir takımdı ve oynadıkları maçlarda iyiydiler. Biraz şanslı olsalardı finallerde oynayabilirlerdi.
Beşiktaş’a gelmeden önce taraftarı izleme fırsatın oldu mu?
Tuna

Gelmeden önce izlememiştim. Ama haklarında çok şey duyuyordum. Vikingur maçında ilk kez gördüm.
Ofansif özelliklerini nasıl tanımlarsın?
Gökhan

Bir hücum oyuncusunda olması gereken bütün özellikleri taşıdığımı düşünüyorum. Süratliyimdir, adam eksiltirim, asist yaparım, orta yaparım, fırsatını bulunca golümü atarım.
Beşiktaş’taki hedeflerinden bahseder misin?
Özlem Çelebi

Çok çok iyi bir takımımız var. Guti, Quaresma gibi yeni oyuncularla birlikte çok kaliteli bir takım oluşturuldu. Bu takımı birincilik haricinde bir sonuç tatmin etmez.
Beşiktaş’tan beklentilerin nelerdir? Takımda kendine en yakın hissettiğin futbolcu kim?
Süleyman Keşli

Beşiktaş çok büyük kulüp. Avrupa Kupaları’nda oynamaya alışkın bir takım. Benim hedefim de Şampiyonlar Ligi’nde Beşiktaş forması giymek istiyorum. Bütün takım arkadaşlarımla aram çok iyi. İsim vermek gerekirse Ernst, Fink, Uğur İnceman ve Ekrem Dağ ile Almanca konuştukları için daha çok vakit geçiriyorum. 
Takımda sağ bek sorunu olduğuna inanıyorum, sana bu bölgede görev verilirse oynar mısın?
Ünsal Ötleş, Ümit Mutlu

Ben o bölgede sorun olduğu görüşüne katılmıyorum. Erhan, orada iyi oynuyor. Ayrıca İbrahim Toraman o bölgede oynayabilirmiş. Ayrıca Ekrem de sağ bekte iyi oynuyor.
Örnek aldığınız bir futbolcu var mı?
Salih Sevgili

Örnek aldığım değil ama beğendiğim futbolcular var. Roberto Baggio’yu çok beğeniyordum. Şimdi de Henry beğenerek izlediğim bir oyuncu.
UEFA listesinin dışında kalman seni etkiledi mi?
M. Güçlü

O zaman yeni bir başlangıç yapmıştık. Kadro çok kalabalıktı. Kısa sürede bir seçim yapmak zorundaydık. Baştan üzüldüm ama sonra detaylar anlatılınca çok kafama takmadım.
Kendi ülkenin milli takımına seçilme şansını nasıl buluyorsun?
Sinan Gürcan

Şu anki hedeflerimden biri milli takım değil. İlk önce burada takımımla iyi oynamayı planlıyorum. Takımım ve ben burada başarılı olursak milli takıma seçilebilirim. 
Kadroya giremediğin zaman yıpranır mısın yoksa sıranın sana geleceğine inanarak daha çok mu çalışırsın?
Selman

Ben profesyonel bir oyuncuyum. Her türlü şartı kabullenip çalışmaya devam ederim. Her zaman formayı kapmak için mücadele ederim. Hiçbir oyuncu 18 dışında kalmak istemez. Ama iyi bir futbolcuyum ve her zaman 18 kişilik kadroda yer alırım. 
Vikingur maçını dışarıdan takip ettin, maç boyunca neler hissettin?
Tuncay Arslan

Sahada olmak isterken tribünde buldum kendimi. Değişik duygular yaşadım. Ama tribünün güzelliği ve aldığımız sonuç beni mutlu etti. Bir an önce o sahada olmak istediğimi hissetirdi bana.

Diğer Haberler