HABERLER

01.07.2010

“Verimli Bir Kamp Geçiriyoruz”

Tecrübeli kalecimiz Rüştü Reçber, Takımımız’ın kamp yaptığı Avusturya’da bir basın toplantısı düzenledi.

Yeni Teknik Direktörümüz Schuster ile eski teknik direktörlerimizi kıyaslamanın yanlış bir durum olduğunu belirterek söze başlayan tecrübeli kalecimiz, her teknik adamın anlayışının farklı olduğunu ve kamp sürecinde Schuster’in isteklerini daha iyi anladıklarını belirtti. Alman Teknik Direktörümüz’ün taktiğinin geçen sezona yakın olduğunu ifade eden Rüştü Reçber, “Taktik maçlarda zaman zaman çift ön libero ile, zaman zaman da tek ön libero ile oynuyoruz. Hocamızın taktiğini hazırlık maçlarında herkes görecek” diye konuştu.
Avusturya kampının çok verimli geçtiğini de söyleyen Reçber, “Herkesin istekli bir şekilde çalışması takım adına çok sevindirici. Sakatlık yaşanmaması ise kampın en güzel olayı” dedi.
Yeni transferlerimiz Quaresma, Hilbert ve Cenk’in Takımımız’a çok önemli katkılar yapacağını düşündüğünü dile getiren Rüştü Reçber, Portekizli yıldız oyuncumuz Ricardo Quaresma için “Barcelona’ya geldiğinde 18 yaşındaydı. Şu anda 26 yaşında. Zaman onu olgunlaştırmış. Şu anda biraz çekingen gözükebilir ama aslında çok esprili bir insandır. Zamanla yeni hayatına alışacaktır” ifadelerini kullandı. Rüştü, genç kalecimiz Cenk Gönen için ise, “Cenk çok yetenekli bir arkadaşımız. Türk futbol için önemli bir kazanç. Milli takıma ve Beşiktaş’a uzun yıllar hizmet edeceğine inanıyorum” dedi.
Futbolu Beşiktaş’ta bırakmak istediğini de sözlerine ekleyen tecrübeli kalecimiz, Kaleci Antrenörümüz Zafer Öger’in kendisi için 50 yaşına kadar oynayabileceğini söylediğini anlattı ve espriyle 48 yaşına kadar oynamak istediğini belirtti.
26 yaşında her sene futbolu bırakmayı düşündüğünü ifade eden Rüştü Reçber, Barcelona’dan döndükten sonra fikrinin değiştiğini ve sağlığı el verdiği sürece oynamak istediğini belirtti.
A Milli Futbol Takımımız’ın Dünya Kupası’nda yer alamamasının kendisi için büyük bir acı olduğunu da vurgulayan tecrübeli kalecimiz, Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil’in başarısının kendisini sevindirdiğini ifade etti. 



Diğer Haberler