HABERLER

22.06.2010

Hillbert İmzaladı

Almanya'nın Stuttgart takımından transfer ettiğimiz Roberto Hilbert, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen imza töreniyle kendisini 3 yıllığına Beşiktaşlı yapan sözleşmeye imza attı.

İmza törenine Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı ve Futbol Komitesi Üyemiz Cengiz Zülfikaroğlu ile beraber katılan Hilbert, Türkiye'nin en büyük kulübüne geldiğini belirterek, ''Burada olmaktan mutluyum. Burada çok iyi işler yapmak istiyorum. Beşiktaş'ta futbolumu daha da geliştireceğime inanıyorum'' diye konuştu.
En iyi arkadaşının bir Türk olduğunu kaydeden Hilbert, doğduğu yerde çok Türk bulunduğunu ve Türk kültürünü çok iyi bildiğini söyledi. Almanya'da Ersen Martin ile aynı sokakta oturduklarını ve ailece görüştüklerini anlatan Hilbert, Türk futbolcular içinde Hakan Şükür ve Rüştü'yü iyi bildiğini ifade etti. Alman Teknik Direktörümüz Schuster'in takımın başında bulunması, Alman futbolcumuz Ernst'in takımda olmasının bir avantaj olduğunu vurgulayan Alman futbolcu, Stuttgart'ta sağ kanatta oynadığını, zaman zaman da sol kanatta görev aldığını söyledi.
Futbol Komitesi Başkanımız Serdal Adalı imza töreninde yaptığı konuşmada Roberto Hilbert'i 3 yıllığına renklerimize bağladıklarını ifade ederek, ''Önümüzdeki 3 senede Beşiktaş'a faydalı olacaktır. Hayırlı olsun'' dedi.
Hilbert, imza töreninin ardından 9 numaralı Beşiktaş formasını giyerek basın mensuplarına poz verdi.
İmza törenin ardından basın mensuplarını yanıtlayan Futbol Komitesi Başkanımız Serdal Adalı, taraftarlarımızın Robinho transferini çok istediğinin hatırlatılması üzerine, “Şu an için böyle bir girişimimiz yok. Robinho'yu herkes ister, ben de isterim, ama transfer bütçemiz var ve bunu aşmamızın imkanı yok” dedi.
Quaresma’yı herhangi bir sponsor desteği olmadan transfer ettiğimizi belirten Adalı, şöyle devam etti:
''Quaresma'yı herhangi bir sponsor desteği olmadan aldık. Sezon başında yaptığımız transfer bütçesini zorlayarak meydana geldi bu transfer. Sponsor arayışımız sürüyor, ama ortada müspet bir durum yok. Böyle bir şey olursa Robinho da olur bir başkası da olur. Bütçe nedeniyle bir yıldız transferi şu an için mümkün değil.''
Kamp döneminde Teknik Direktörümüz Schuster'in vereceği raporun da kendileri için önemli olduğunu kaydeden Adalı, ''Hocamızın raporundan sonra nereye transfer yapmamız gerektiği belli olacak. Kamp sonuna kadar yurt dışı transferi olmayacak. Şu anda kadromuzda 12 yabancı oyuncu bulunuyor. Hocamızın kamp sonrası vereceği raporun ardından 2 yabancı oyuncuyu eksilteceğiz'' dedi.
Birçok yabancı Futbolcumuza teklifler geldiğini belirten Adalı, kamp bitmeden hiçbir oyuncumuzun verilmeyeceğinin altını çizdi. Kampa gitmeden futbolculara ödemelerin yapılacağını ifade eden Adalı, Galatasaraylı Servet ile ilgilenilmediğini söyledi. Adalı, Dünya Kupası'nda mücadele eden Holosko ve Tello'ya da şu an yurt dışından bir teklif gelmediğini kaydetti.
''UEFA'DA HEDEF ŞAMPİYONLUK''
UEFA Avrupa Ligi'nde Faroe Adaları takımı Vikingur ile eşleşmemizin hatırlatılması üzerine Adalı, “Bizim için hiçbir rakip farklı değil. Kim olursa olsun eleyerek hedefimize doğru yürüyeceğiz'' derken, bu hedeflerinin sorulması üzerine de ''Beşiktaş'ın hiçbir zaman ikincilik, üçüncülük hedefi olmaz. UEFA'ya katılıyorsak hedefimiz UEFA şampiyonluğudur'' yanıtını verdi. Adalı, Quaresma'nın 7.3 milyon avroya alındığının, geçen yıl ise Tabata'ya 8 milyon avro ödendiğinin belirtilmesi üzerine, ''Bu arz talep hadisesidir. Geçen sene Quaresma'ya alıcı olsak, bırakın bu maliyeti 3-4 misline mal olurdu. Tüm dünyadaki krizden futbol dünyası da etkilendi. Geçen sene 8'e o, bu sene 7'ye bu olabilir. Bu transfer başarısı değildir'' şeklinde konuştu.
''BOBO VE NOBRE DAHA FAYDALI OLACAKTIR''
Takımımız’ın geçen sezon gol yollarında sıkıntı yaşadığının ancak transfelerin kanatlara yapıldığının belirtilmesi üzerine Adalı, “Bobo ve Nobre'nin daha faydalı olacaklarını düşünüyoruz. Kanatlara yapılan transferler daha önce Mustafa hocayla da belirlediğimiz eksiklikler. Yeni hocamız da bu noktaya işaret etti'' dedi.
QUARESMA AİLESİNİ İSTANBUL'A GETİRECEK
Futbol Komitesi Üyemiz Cengiz Zülfikaroğlu ise Quaresma ile ilgili bir soruyu şöyle yanıtladı:
“Quaresma ailesini buraya getirecek. Annesi, kız kardeşi, erkek kardeşi burada olacak. Ev tutulacak. Bunun futboluna katkısı olacaktır. Biz de kendisiyle ilgilenecek bir yaşam koçunu buraya alışana kadar görevlendireceğiz. Buradaki ilgiden çok mutlu oldu.”
Zülfikaroğlu, rakiplerimize göre sezona 1-0 önde başlayacaklarını öne sürerek, ''Camiamızda herhangi bir sorun yok. Rakiplerimize göre 1-0 önde başlıyoruz. Hocamızı bulduk, transferlerimiz tamam. Sezona iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz'' diyerek sözlerini tamamladı.






Diğer Haberler