HABERLER

06.04.2010

Erdoğan Toprak’tan Açıklama

Kulübümüz’ün Başkan Yardımcısı ve İstişare Heyetleri Başkanı Erdoğan Toprak, Türk Futbolu’nda son yıllarda bazı kulüpler tarafından “kardeş kulüp” söyleminin moda haline getirildiğine dikkat çekerken, bu yaklaşımın futbolumuza zarar vereceğini ifade etti.

Erdoğan Toprak, Turkcell Süper Lig’de mücadele eden bütün takımların fair-play anlayışında buluşması ve tüm futbol dünyasının kardeşlik çatısı altında birleşmesi gerektiğini belirtirken, “Bazı kulüplerin, bazı kulüpleri “kardeş” ilan edip, diğer kulüplere karşı farklı bir tutum sergilemesi etik değildir” dedi. 
Bu tarz yaklaşımların futbolun marka değerine de zarar vereceğinin altını çizen Toprak, “Kardeşlik adı altında başka takımlara katkı sağlamak lig yarışında bazı maçların şaibeli olduğunu düşündürür, bazı takımları zan altında bırakır, hatta o takımların elde edeceği başarılara bile gölge düşürür” diye konuştu.
Toprak, Türk Futbolu’na zarar gelmemesi, mücadelenin her daim etik bir şekilde devam etmesi için bütün kulüplere görevler düştüğüne dikkat çekerken, “Şike sadece parayla olmaz, gönül şikesi de olur. Para vermek de gönül şikesi yapmak da aynıdır. Bugün birden fazla takımın “kardeş kulüp” ifadesi altında bazı rakiplerine farklı yaklaşımlar sergilemesi de bir teşviktir. Bugün bunları yapanlar, yarın şike konusunda da görüş belirtemez” dedi. 
Kulübümüz’ün Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Beşiktaş Kulübü’nün Turkcell Süper Lig’deki bütün takımlara eşit mesafede olduğunu söylerken, “Futbolun ana unsuru dostluk ve kardeşlik bizim için ön plandadır. Bizim için Süper Lig’deki bütün takımlar hiçbir ayrımımız olmaksızın kardeşimizdir. Biz bütün takımlara bu anlayış çerçevesinde bakarız” diyerek sözlerini tamamladı.

Diğer Haberler