HABERLER

31.03.2010

İç Transferde İmzalar Atıldı

Futbolcularımız Rüştü Reçber, İbrahim Toraman, İbrahim Üzülmez, Yusuf Şimşek ve Uğur İnceman bugün imzaları attı.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen imza törenine Futbol Komitesi Başkanı ve Asbaşkanımız Serdal Adalı, Futbol Komitesi Üyesi ve Asbaşkanımız Alaattin Aykaç, Futbol Komitesi, Yatırımlar ve Derneklerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Doğan Küçükemre, Futbol Komitesi ve Yönetim Kurulu Üyemiz Cengiz Zülfikaroğlu'nun yanı sıra futbolcularımız Rüştü Reçber, İbrahim Üzülmez, İbrahim Toraman, Yusuf Şimşek ve Uğur İnceman katıldı.
Rüştü Reçber 2 yıllık, İbrahim Toraman 3 yıllık ve İbrahim Üzülmez, Yusuf Şimşek ile Uğur İnceman da birer yıllık sözleşmelere imza attı.
Sözleşme yenileyen kaptanımız İbrahim Üzülmez, takımda kaldığı için mutlu olduğunu söyledi. Üzülmez, takıma 10 yıl önce geldiğinde kendisine 2 hedef koyduğunu ifade ederek, ''Biri devamlı oynamak, diğeriyse futbolu burada bırakmaktı. Beşiktaş'a başarılı bir şekilde hizmet etmek istiyorum. Bize destek olan herkese teşekkür ediyorum'' diye konuştu.
İbrahim Toraman ise Başkanımız Yıldırım Demirören ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz'e teşekkür edip, ''Burada olmaktan son derece mutluyum. Bundan sonra da başarılı bir şekilde hizmet etmek istiyorum'' dedi. İbrahim Toraman, milli takıma seçilip seçilmeme konusuyla ilgili bir soruya da, ''Milli takım konusunda bundan sonra kesinlikle konuşmayacağım. Herkese saygı duyuyorum'' yanıtını verdi.
Kulübümüz ile 2 yıllık sözleşme yenileyen Rüştü Reçber ise futbolu Beşiktaş'ta bırakmak istediğini kaydetti. ''Her şeyimle Beşiktaş'a hizmet etmek için buradayım'' diyen Rüştü Reçber, ''Yeni yönetim geldi. Şu anki mali tablo içinde yapılanmaya gidilmesi gerektiğini söylediler. Biz de her şeyi Serdal Bey'e bıraktık. Bu konuda bir sıkıntımız yok. Hem saha içinde hizmet edip, hem de saha dışında kulübümüze hizmet etmeliyiz'' ifadelerini kullandı.
Taraftarlarımızın Eskişehirspor maçında kendisine gösterdiği destekle ilgili soruya ise Rüştü Reçber, ''Tribünlerin beni bu şekilde kabullenmeleri nedeniyle duygulandım, içimdeki hizmet aşkı iki kat fazlalaştı'' cevabını verdi.
Yusuf Şimşek de Kulübümüz'de kaldığı için mutlu olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:
''Kalmamızda hocamızın da etkisi olduğunu düşünüyorum. Beşiktaş, Türkiye'nin en büyük kulüplerinden bir tanesi. Geçen yılki başarıyı tekrarlayıp şampiyon olmak istiyoruz. Sorun çıkarmadan imza atıyoruz.''
Kendisine başka takımlardan teklif gelip gelmediği sorusunu da Yusuf Şimşek, ''Yurt dışından bir takımla görüştüm, ama çok ciddi bir görüşme değildi'' şeklinde yanıtladı.
Opsiyonlu 1 yıllık sözleşme imzalayan Uğur İnceman ise ''Görüşmelerimiz samimiyetle, güzel şekilde geçti. Burada olmaktan mutluyum. İnanıyorum ki önümüzdeki senelerde başarıların üzerine yenilerini ekleyeceğiz'' dedi.
Futbol Komitesi Başkanı ve Asbaşkanımız Serdal Adalı, iç transfer görüşmelerinde futbolcularımızın fedakarlık gösterdiklerini, bu nedenle kendilerine teşekkür ettiğini söyledi.
Bir aya yakın süredir iç transferi bitirmek için gayret gösterdiklerini anlatan Adalı, şöyle devam etti: ''İç transferin büyük bir bölümünü çözümledik. Öncelikle Beşiktaşımıza hayırlı olsun. Bütün futbolcularımızdan büyük işler bekliyoruz. Kaldıkları için mutluyuz. Fedakarlık karşılıklı olunca oluşuyor. Parasal boyutta gerek İbrahim Toraman, gerekse diğer futbolcularımız ciddi fedakarlık yaptılar. Başka bir takımda oynayan biriyle kıyaslayacak değiliz. Kendi baremlerimize göre iyi fedakarlık yaptılar.''
Adalı, kalecimiz Rüştü Reçber'e de teşekkür ederken, ''Rüştü takımımızda kaldığı için çok mutluyum. Beşiktaş’a sadece kaleci olarak değil, devamında antrenör olarak da hizmet edeceğine inanıyorum'' dedi.
Serdal Adalı, henüz anlaşmaya varılamayan Serdar Özkan ve Hakan Arıkan ile görüşmelerinin sürdüğünü ifade ederek, tekliflerini sunduklarını ve yanıt beklediklerini kaydetti.
Bundan sonraki transferlerde hiçbir zaman parasal dengeyi bozmayacaklarını vurgulayan Serdal Adalı, ''Kafamızda planladığımız mali yapıya zarar verecek transfer yapmayacağız. Kafamızdaki mali yapıyı, bu sene olmasa da seneye oturtacağız'' diye konuştu.
Serdal Adalı, Teknik Direktörümüz Mustafa Denizli ile ilgili bir soruya, ''Yönetim olarak hocamızın bizimle beraber 3 sene daha kalmasını istiyoruz. Zaman zaman hocamızla sohbetini de yapıyoruz. İleriki günlerde bu konuyla ilgili açıklama olacaktır'' şeklinde konuştu.
Futbol Komitesi Üyesi ve Asbaşkanımız Alaattin Aykaç da bir basın mensubunun yabancı transferle ilgili sorusunu, ''İç transferi bitirdik gibi. Futbol komitesi olarak Beşiktaş'a yararlı olabilecek isimlerle anlaşacağız. Ama şu anda bir isim yok'' yanıtını verdi.




 

 
 


 

Diğer Haberler