HABERLER

05.04.2007

Başkanımız’a TDK’dan Onur Ödülü

Kulübümüz’ün lisanslı ürünlerini taraftarlarımıza ulaştıran mağazalarımızın isminin \\"Kartal Yuvası\\" olarak değiştirilmesinden dolayı, Başkanımız Sayın Yıldırım Demirören’e, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Sayın Şükrü Haluk Akalın tarafından \\"TDK Onur Ödülü\\" verildi.

Akaretler’deki Kulüp Binamız’da gerçekleştirilen ödül törenine Başkanımız Sayın Yıldırım Demirören'in yanısıra Genel Sekreterimiz Sayın Kenan Öner, Asbaşkan, Jimnastik ve Atletizm Şubeleri'nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Behçet Ümitlen, Asbaşkan, Sponsorluklar, İdari İşler ve Yeni Projelerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Numan Ceyhan, Futbol Şubesi'nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Celal Kolot, Alt Yapı'dan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Halim Aydın, Tesisler, Bedensel Engelliler ve Güreş Şubeleri'nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Hüseyin Yücel, Yatırımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın İlhan Durusoy, İletişim'den Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz ve Basın Sözcümüz Sayın Gülnaz Arsel, Spor Okulları'ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Nedim Sarsmaz ile Pazarlama ve Kartal Yuvası Mağazalarımız'dan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Hakan Aksoy da katıldı.
Törende yaptığı konuşmada Türkçe’nin son yıllarda büyük yozlaşmaya uğradığını belirten Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Sayın Şükrü Haluk Akalın, “Son yıllarda Türkçe’nin en büyük sorunu iş yeri adlarının yabancılaşması oldu. Bu değişiklik önce büyükşehirlerde başladı daha sonra Anadolu’ya yayıldı. Bunun sonunda da vatandaşlarımız "Acaba Türkiye’de miyim?" diye sorar oldular” diye konuştu. Türk Dil Kurumu olarak belediyelerle anlaştıklarını ve iş yeri isimlerinin Türkçe’ye dönmesi yönünde çaba gösterdiklerini belirten Akalın, “Belediyelerle yapılan anlaşma neticesinde bugüne kadar yüze yakın iş yeri Türkçe isim kullanma kararı aldı. Bu, ülkemiz ve Türkçemiz için çok önemli bir gelişme” ifadelerini kullandı.
Kulübümüz’ün, lisanslı ürünlerimizi taraftarlarımıza ulaştıran mağazalarımızın ismini “Kartal Yuvası” olarak değiştirmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini sözlerine ekleyen TDK Başkanı, “Beşiktaş’ın aldığı bu karar Türk dili için çok anlamlıdır. Çok güzel ve Beşiktaş’a yakışan bir isim bulmuşlar. Alınan bu kararda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Beşiktaş'ın yaptığı bu girişimi diğer takımlarımızdan da bekliyoruz ve TDK olarak buradan açık çağrı yapıyoruz. Avrupa’da Türkiye’nin ayak sesleri olan takımlarımızdan, Türkçe’nin de sesi olmalarını umuyorum” şeklinde konuştu. 
Prof. Dr. Sayın Şükrü Haluk Akalın’ın ardından söz alan Başkanımız Sayın Yıldırım Demirören ise Türkiye’nin ilk Kulübü olan ve armasında Ay-yıldız taşıyan tek takım olan Beşiktaşımız’ın böyle bir girişimde bulunmasının ayrıca önemli olduğunu belirti. “Türkiye tek cumhuriyettir ve hepimiz bu ülkenin bireyiyiz” diye konuşan Başkanımız, kullanılan kelimelerin Türkçe olması gerektiğini söylerken, “Fair-Play, Türkçe’deki tam karşılığı ile adil oyun anlamına geliyor. Ülkemizde centilmenlik olarak kullanıyoruz. Sahadaki oyun, Fair-Play çerçevesinde kaldığı sürece, Şampiyon olacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.
Yapılan konuşmalar sonrasında Prof. Dr. Sayın Şükrü Haluk Akalın, Başkanımız Sayın Yıldırım Demirören ve Pazarlama ile Kartal Yuvası Mağazalarımız’lardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Hakan Aksoy’a, “TDK Onur Ödülü”nü verdi.








Diğer Haberler