HABERLER

08.06.2005

E.Pilsen:78 Beşiktaş:68

Erkek Basketbol Takımımız TBL Play Off final serisinin 4. maçında Efes
Pilsen'e Abdi İpekçi Spor Salonu'nda 78-68 mağlup olarak seriyi 4-1 geride
tamamladı. Ekibimiz böylece lig 2.'si oldu.

Karşılaşmaya Abdi İpekçi Spor Salonu'nu dolduran taraftarlarımızın müthiş desteği ile başlayan Takımımız, sahaya Erkan Veyseloğlu, Haluk Yıldırım, Khalid El-Amin, Andrew Ellis ve Nedim Yücel ilk 5'i ile çıktı. Karşılaşmanın başında iki takım da sayı bulamazken, ilk basket 1. dakika geçilirken Beşiktaşımız adına Erkan Veyseloğlu'ndan geldi. İlk 5 dakika geride kalırken fauller nedeniyle oyun sık sık kesilirken, Efes Pilsen'de Ermal Kurtoğlu, Takımımız'da ise Erkan Veyseloğlu etkili oldu ve bu bölüm 8-8'lik skor ile geçildi. Büyük bir mücadeleye sahne olan ilk periyotta taraflar sayı üretmekte zorluk çekerken, 8. dakikada da skordaki denge bozulmadı (14-14). Kalan bölümde rakip Efes Pilsen, Kaya Peker ile bir basket bulunca Takımımız periyodu 16-14 geride tamamladı. 
Maçın 2. periyodu ise çok hızlı başladı. Efes Pilsen bulduğu bir 3 sayılık basketle farkı 5 sayıya çıkarırken, Takımımız'da Bret Maher 3 sayılık, Bekir Yarangüme ise 2 sayılık basketleri ile skora yeniden eşitlik getirdi (19-19). Ardından etkili oyununu sürdüren Ekibimiz 12. dakikada 22-19 öne geçti. Beşiktaşımız rakibin uzunları karşısında pota altını savunmada zorluk çekerken, çabuk hücuma çıkması ve müthiş mücadelesi ile bu açığını kapattı. 15. dakikada Takımımız'ın önemli silahlarından El-Amin attığı 3'lük basketle ilk sayısını bulurken, Siyah Beyazlılarımız'ı da 27-25 öne geçirdi. Ardından El-Amin'in yerde kaldığı ve hakemlerin faul vermediği bir pozisyon sonrası 3 sayılık basket bulan Efes, ilk devrenin bitimine 3 dakika 30 saniye kala 31-30 öne geçti. Taraftarlarımız bu bölümlerde muhteşem tezahüratları ile Beşiktaşımız'a destek verirken, maça çok iyi başlayan Erkan Veyseloğlu, rakibin 3'lüğüne aynı şekilde karşılık verdi ve Takımımız 18. dakikada 33-33 eşitliği yakaladı. ilk yarının bitimine 1 dakika 30 saniye kala bir üçlükte Haluk Yıldırım'dan gelirken, sonraki hücumlarda isabetli şutlar bulan Efes Pilsen ilk devreyi 37-36 önde tamamladı.
Başa baş geçen ilk 20 dakikanın ardından Takımımız mücadeleye hiç susmadan kendilerini destekleyen taraftarlarımızın tezahüratları ile başladı. Siyah Beyazlılarımız Efes Pilsen'in basketine genç oyuncumuz Eren Beyaz'ın iki isabetli serbest atışı ve El-Amin'in basketi ile karşılık verince 22. dakika 40-40 eşitlikle geçildi. Ardından dış atışlarda başarılı olamayan Ekibimiz savunmada da açıklar verince Efes Pilsen 25. dakikada skoru 46-40'a getirdi. Siyah Beyazlılarımız'da El-Amin'in yerde kaldığı bir pozisyon sonrası sakatlanarak dışarıya alınmasından sonra potamızda etkisini arttıran Efes Pilsen, 28. dakikayı da 51-45 önde geçti. 3. periyodun son bölümlerinde savunmada etkili olamayan Takımımız, hücumda da arzuladığı isabetli atışları yapamayınca son periyoda 57-49 geride girdi.
Beşiktaşımız karşılaşmanın son bölümüne de mücadeleyi bırakmadan, istekli başladı. Ancak sakatlanan El-Amin'in yokluğunda çabuk atak geliştirme çabalarının başarısız olması ve top kayıplarına karşılık, rakip takımın isabetli dış atışlar bulmasıyla 33. dakika Efes Pilsen'in 60-53 üstünlüğü ile geçildi. El-Amin sakatlığına rağmen bitime 5 dakika 35 saniye kala oyuna girerken, bu bölümde fark 11 sayıya çıktı (64-53). El-Amin sekerek mücadeleyi sürdürmeye çalışırken ve oyundan alınmasını isterken bir 3 sayılık basket bularak taraftardan büyük alkış aldı. Ardından maça devam edemeyen El-Amin'in kenara alınırken karşılıklı 3'lükler ile skor 70-62'ye geldi. Karşılaşmanın 37. dakikasında Ellis'in 3 sayılık basketi ile skoru 70-65 yapan Takımımız, Nedim Yücel ile kullandığı 2 serbest atıştan birini sayıya çevirince fark bir anda 4 sayıya indi. Nefes kesen anların yaşandığı son bölümde hakem hataları devreye girerken faul çalınmayan bir pozisyonun ardından Haluk Yıldırım da sakatlandı. Oyuna genç basketbolcularımızdan Umutcan Özyıldırım girerken, Efes Pilsen bitime 1 dakika kala 77-66 öne geçti. Siyah Beyazlılarımız, müthiş bir mücadele örneği sergiledikleri karşılaşma sonunda Efes Pilsen'e 78-68 mağlup olurken, final serisini 4-1 geride tamamladılar ve lig 2.'si oldular. 

Diğer Haberler