HABERLER

02.06.2004

İlk Kazma Vuruldu

BJK İnönü Stadı Kapasite Artırımı Projesine start verildi. Eski Açık Tribünün önünde yapılan kazma törenine,Yönetim Kurulu Üyelerimiz İlhan Durusoy ve Bülent Deriş katıldı.


Yöneticimiz İlhan Durusoy, gece gündüz çalışarak Eylül ayı ortasında projeyi bitirmek istediklerini belirterek, proje hakkında şu bilgileri verdi:



“Bugün itibariyle inşaata başlamış bulunuyoruz. Bu inşaat 4 etaplı bir çalışma.İlk olarak stadın içinden geçen kanalı stadın dışına çıkaracağız. Bu sayede mevcut kanalları İSKİ kanalına deplase etmiş olacağız.



İkinci bölümde yapılacak iş, stadın zeminini 4 metre aşağıya indirmek. Üçüncü aşamada da boşalan bölüme 10.000 kapasiteli yeni ilave tribünler yapacağız.Dördüncü etapta ise, stat içerisinde tanzimler yapılacak. Mesela, Basın Tribünü eski yerine gelecek.Bunun dışında da çeşitli iyileştirmeler yapılacak.



Bir hafta sonra içeride hafriyata başlayacağız ve ilk önce çimleri kaldıracağız. 10.000 kapasiteli arttırma yapılacağı için yeni koltuk çalışması da yapılacak. Proje tamamlandığında kapasite 31.000 kişi olacak.



Stat ile ilgili tüm düzenlemeleri, 14 Eylül gibi bitirmeyi hedefliyoruz. Bu durumda, ligin başlamasıyla birlikte 2 yada 3 maçımızı deplasmanda oynamamız gerekebilir.”


Diğer Haberler