HABERLER

29.03.2003

Radyo ve TV kanalımız yok

Beşiktaş Jimnastik Kulübü´ne bağlı olarak hiçbir radyo ve televizyon kanalı bulunmamaktadır.

Son günlerde Beşiktaş adına bir radyonun yayına geçtiği, ayrıca Beşiktaş TV ve radyosu ile ilgili çeşitli spekülasyonların yapıldığı öğrenilmiştir. Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği ile BJK’nın ortak olduğu şirketlerin hiçbirinin, ayrıca kulüp ve şirket yönetim kurulları üyelerinin, Beşiktaş ya da BJK adıyla yayın yapan mevcut radyo ve TV kanallarıyla, dolaylı ya da dolaysız hiçbir ilişkisi, bağı ve onayı yoktur.
Bilindiği gibi Beşiktaş radyo ve TV kanallarının kurulması bir dönem gündeme alınmış, ancak 15 Mayıs 2002 tarihinde RADYO VE TELEVİZYONLARIN KURULUŞ VE YAYINLARI HAKKINDAKİ KANUN’un 29.a. maddesinde yapılan değişiklikle derneklerin ve onların ortak olduğu şirketlerin radyo ve televizyon kurmalarının yasaklanması üzerine, bu konu zorunlu olarak gündemden kaldırılmıştır.
Kanunun ilgili maddesi aynen şöyledir: ’Siyasi partiler, dernekler, sendikalar, meslek kuruluşları, kooperatifler, vakıflar, mahalli idareler ile bunlar tarafından kurulan veya bunların ortak olduğu şirketler, iş ortakları, birlikler ile üretim, yatırım, ihracat, ithalat, pazarlama ve finans kurum ve kuruluşlarına radyo ve televizyon yayın izni verilmez; bu kuruluşlar radyo ve televizyon yayın izni almış şirketlere ortak olamazlar.’
Derneklerin radyo yayını yapmaları yasa ile yasaklanmışken, kulübümüzün adı ve kimliği kullanılarak yapılan, içeriği, işlevi ve geleceği belirsiz yayınların, iyi niyetli çabalar bile olsa, birliğe ve huzura her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğu bu dönemde, camiamıza yarardan çok zarar vereceği açıktır.
Beşiktaş Jimnastik Kulübü olarak bu tür girişimleri sakıncalı bulduğumuzu, Yönetim Kurulu üyelerimizin hiçbirinin mevcut radyo ile herhangi bir bağlantısının bulunmadığını Beşiktaş kamuoyuna duyururuz. Beşiktaş Jimnastik Kulübü

Diğer Haberler