HABERLER

19.03.2003

´Takımıma güveniyorum´

Teknik Direktörümüz Lucescu, yaptığı basın toplantısında tur için inancının tam olduğunu söyledi.

Beşiktaşımız’da, UEFA Kupası Çeyrek Final rövanş karşılaşması için geri sayım başladı. Bugün BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde bir basın toplantısı düzenleyen Teknik Direktörümüz Mircea Lucescu, Lazio’nun iyi organize olmuş bir ekip olduğunu ve çok önemli bireysel özelliklere sahip olan oyuncuları bulunduğunu kaydederek ’Oyun alanını iyi kaplıyorlar. Hava toplarında rakiplerine karşı çok önemli üstünlükleri var. Korkusu olmayan çok önemli iki hücum oyuncuları bulunuyor. Kornerlerde ve duran toplarda etkili oluyorlar. Ama bu, yenilmeyecekler anlamına gelmez. Taraftarlarımızdan Slavia Prag maçındaki gibi destek bekliyoruz. Onlarla iyi bir diyaloğum var. Maçın sonuna kadar bana da destek vereceklerine inanıyorum. Çok çok akıllı oynamak zorundayız’ diye konuştu.

’Rakibi hata yapmaya zorlayacağız’
Yarınki maçta Takımımız’ın bütün özelliklerini ve gücünü sahaya yansıtacağını anlatan Lucescu, ’Oyunun bütün bölümlerinde oyuna hakim olmak zorundayız. Maçın başlarında bir gol atarsak, karşılaşmanın gidişatı da değişir. Rakibe boş alan, oyun kurma imkanı vermemek zorundayız. Orta sahada çok değişik bir şekilde ani atağa düşmeyecek biçimde oyun kurmak zorundayız. Roma’daki ilk maçta son 10 dakikada orta sahada çok tehlikeli toplar kaptırdık. Oyunun prensiplerini birazcık elden bıraktık. Kaptırdığımız toplarla birçok hata yaptık ve zor duruma düştük. Ama tabii ki onların da zayıflıkları vardır. Bizim görevimiz onların zayıflıklarını sonuca çevirmek. Unutmayalım ki, oradaki maçta ilk 45 dakikada biz de gol pozisyonu bulduk, ama sonradan bir hatayla gol yedik. Bu maçta hata yapmaya zorlayacağız. Bizim bunu yapacak oyuncu gücümüz var, takımıma güveniyorum’ dedi.
Lucescu, Zago ve Ali Eren’in kart cezaları nedeniyle yarınki maç öncesi elinde savunma oyuncularından Ronaldo, Ahmet Yıldırım ve Tolga’nın bulunduğunu belirterek, ’Burada sorun olmaması için çalışacağız. Trabzonspor maçında Zago sakatlanınca Tayfur’u burada denemiştim. Ayrıca dostluk maçlarında da zaman zaman Yasin’i oynatmıştım. 4’lü defansa da çok çabuk geçebiliriz, sorun değil’ dedi.

’Ben oynamayacağım’
Mircea Lucescu, Lazio takımı ve İtalyan futbolunu yakından tanıdığını, ancak yarın sahada kendisinin oynamayacağını kaydederek, ’Benim Lazio’yu veya İtalyan futbolunu çok iyi bilmem yeterli değil. Futbolcularım akıllarını, becerilerini, bütün kalitelerini ortaya koymalılar’ diye konuştu.
Lucescu ayrıca, basın toplantısına kendisiyle katılan İbrahim’i, bu toplantıya bilerek çağırdığını belirterek, ’Kendisi uzun süredir sakattı. Yokluğunda eksikliğini çok hissettik. Takımın önemli bir parçasıydı. İbrahim’in yerine oynayan Serdar da elinden geleni yapıp, iyi mücadele etti. Ama Serdar’ın İbrahim’e göre savunma yönü az. Yine de elinden geleni yaptı’ dedi.
Lucescu, bir İtalyan gazetecinin, olası Irak savaşı nedeniyle yarınki maçın oynanıp oynanmayacağı yönündeki sorusunu, ’Ortamı görüyorsunuz. Washington da Irak da bize uzak. Biz İstanbul’dayız. Hava da güzel. Maçın oynanmaması için hiçbir neden yok ve bu maç oynanacak’ diye yanıtladı.

Diğer Haberler