HABERLER

26.02.2003

Lucescu destek istedi

Teknik Direktörümüz, yarınki maçta taraftarın desteğine sonuna kadar ihtiyaç duyacaklarını söyledi

Teknik Direktörü Mircea Lucescu, UEFA Kupası 4. tur rövanşında yarın yapılacak Slavia Prag maçı öncesinde bugün kaptanımız Tayfur Havutçu ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi.
Mircea Lucescu, yarınki maçın Beşiktaşımız açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, ’Bu maça çok iyi konsantre olup, dikkatli ve agresif olmalıyız. Futbolcularımla sabah yaptığım toplantıda dünkü Juventus-Manchester United maçını konuştuk. Juventus’un ilk maçta 10 futbolcusu yoktu. İyi oynayıp 2-1 kaybetti. Ama dün Juventus kendinden o kadar emindi ki 3 önemli hata yapıp 3-0 yenildi. Aynı şey bizim için de geçerli. İlk maçtaki 1-0’lık yenilgi bizi rahatlatmamalı. Rakibimiz, yapacağımız en ufak hatayı bile değerlendirmeye çalışacaktır. Hiçbir zaman dikkati elden bırakmamalıyız’ diye konuştu.
Slavia Prag’ın güçlü bir ekip olduğunu ifade eden Lucescu, ’İlk maçta çok kötü oynamadık. Rakibimiz kendi sahasında çok gol atıyordu. Ancak bize hatalar zincirinden kaynaklanan bir gol atabildiler. Şimdi evimizde oynuyoruz. Çok daha farklı bir maç olacak. Rakip genç ve dinamik bir ekip. Dikkatli olup turu geçmek için elimizden geleni yapacağız’ dedi.
Sezon başında kimsenin Beşiktaş’ın bu düzeye geleceğini ummadığını belirten Lucescu, ’Ama oyuncularımın çabalarıyla buraya dek geldik. Artık çeyrek finale de kalmak istiyoruz’ diye konuştu.

Lucescu : ’Taraftarlardan destek bekliyorum’ Lucescu, yarın taraftarlardan da destek beklediğini kaydederek, ’Yarın taraftarlarımızdan müthiş bir destek bekliyorum. Oyuncu, yönetici ve teknik heyetin yanısıra taraftarın da kendini göstermesi gereken bir maç olacak. Taraftarlarımızın her zaman olduğu gibi yanımızda yer alacağına ve sonuna dek takımlarını destekleyeceğine inanıyorum’ dedi.
Lucescu, basın mensuplarının kar nedeniyle fazla saha çalışması yapamamalarını hatırlatması üzerine de, ’Kimse merak etmesin. Sahada fazla çalışamadık, ama kafa ve fizik olarak bu maça çok iyi hazırlandık’ dedi.
Slavia Prag’ın zaman zaman orta alanda hatalar yaptığını, bundan da yararlanmaları gerektiğini söyleyen Rumen çalıştırıcımız, maç içinde her duruma göre kendilerini hazırlayacaklarını, kendi sahamızda oynamanın avantajını kullanarak da turu geçmeye çalışacaklarını bildirdi. Sakat ve hasta futbolcuların durumu Lucescu, hastalığı bulunan İlhan Mansız’ın şu anda iyi durumda olduğunu ve oynamak istediğini kaydederek, şunları söyledi: ’İlhan bizim için önemli bir oyuncu. Şimdi durumu iyi gözüküyor. Ancak ağır bir grip geçirdi ve biraz kilo kaybetti. Yine de 45 dakika bile oynasa bize yeter. Bu futbolcumun durumuna yarın bakacağız. Ahmet Yıldırım ise iyi durumda. Başlangıçta sakatlığı bizi korkutmuştu. Ancak çabuk iyileşti ve takımla birlikte çalıştı.’
Yarın maça Sergen ile başlayıp başlamayacağı yönündeki bir soruya da Lucescu, ’Sergen de iyi durumda. Ancak ilk 11’de oynatıp oynatmayacağıma yarın karar vereceğim’ diye yanıtladı.
Lucescu, cezalı olan Zago’nun Slavia Prag karşısında forma giyemeyecek olmasının kendilerini fazla etkilemeyeceğini ifade ederek, ’Zaman zaman savunmadaki bazı oyuncularımızdan yoksun olarak maçlara çıktık. Benim savunmadaki her futbolcum değişik yerlerde görev aldı. Ali Eren solda, Ahmet Yıldırım ve Ronaldo’dan da yoksun kaldık. Ama bu takımı etkilemedi. Yarın da etkileyeceğini sanmıyorum’ diye konuştu.
Beşiktaş’ın UEFA Kupası’nda final oynayıp oynamayacağı ile ilgili bir soru üzerine de Lucescu, ’Bizim için önümüzdeki maç önemlidir ve bu maça konsantre olmak istiyoruz. Herkes Slavia Prag’ı elemenin basit olduğunu sanıyor. Bu kolay değil. Biz 6 ayda bu seviyeye geldik. Artık bu geldiğimiz seviyeye alışıp ayağımızı yere sağlam basmalıyız. Ben pembe bir tablo çizip insanları yanıltmak istemiyorum. Finale çıkabiliriz tabi, ama bu Allah’ın yardımıyla değil, kendi vereceğimiz ödün ve çalışmalarla olacak. Tabi Allah’ın yardımını da isteyeceğiz. Şimdi ben futbolcularımı oynayacağımız ilk maça konsantre etmeye çalışıyorum. Ayağımız yere bastıktan sonra da kaymamalı.’ Tayfur ’Turu geçeceğimize inanıyoruz’ Teknik Direktör Lucescu ile birlikte basın toplantısına katılan Kaptanımız Tayfur Havutçu, Slavia Prag ile yapılan ilk maçtaki hatalarının farkında olduklarını vurgulayarak, ’Rövanş maçına çok iyi konsantre olduk ve burada turu geçeceğimize inanıyoruz’ dedi.
Bizim Takımımız’ın Slavia Prag’dan çok daha iyi bir takım olduğunu kaydeden Tayfur, gerçek oyunlarını sahaya yansıtmaları durumunda turu rahat bir şekilde atlayacaklarını vurguladı. Kazanmak ve dikkatli olmak zorunda olduklarını ifade eden Tayfur, hava muhalefeti nedeniyle saha çalışması yapamamalarıyla ilgili bir soruya da, ’2 gün salonda çalışıp dışarıda ise koşu yaptık. Ayrıca dün saha çalışması yapma imkanı da bulduk. Fiziki açıdan hiçbir problemimiz yok. Bu karşılaşma bence kafalarda bitiyor. Biz de kafa olarak Slavia Prag maçına hazırız. Yarın sahada elimizden geleni yapıp taraftarlarımıza çeyrek final sevinci yaşatacağız’ diye yanıt verdi.

Diğer Haberler