HABERLER

13.06.2001

Potaya 5 yeni transfer

Troy Pilsener’in 5 Genç Yeteneği Basketbol A Takımı’na Transfer Oldu.

Bundan Sonra Beşiktaş, Türk Basketbolunun Geleceği İçin Yabancısız Oynayacak! Beşiktaş Jimnastik Kulübü, futbol dışındaki amatör branşlarda geleceğin takımlarını yaratmak ve genç Türk sporculara yatırım yapmak amacıyla kolları sıvadı.
Basketbol şubesinde bu yeni misyonun ilk örneğini sergileyen Beşiktaş, kapanan Troy Pilsener takımının boşta kalan ve birçok kulübün transfer listesinde yer alan 5 genç oyuncusunu transfer etti. Bu transfer sonucunda, İnan Koç, Volkan Çetintahra, İsmail Çevik, Umut Erol Görür ve Umut Tınay üç yıllık sözleşmelere imza attılar.
Beşiktaş’ın bundan sonra özellikle basketbolda Türk oyunculara ağırlık vereceğini belirten BJK Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Hotiç, “BJK Yönetimi olarak bir misyon üstlenmeye karar verdik. Bu misyonun özü, amatör spor dallarında genç yetenekleri keşfetmek, uluslararası standartlarda fiziki ve sosyal becerilere sahip olan sporcular yetiştirmek ve basketbol, voleybol, hentbol gibi branşlarda Türk sporcusuna yatırım yapmak” dedi. Bu misyon doğrultusunda BJK’nın ilk yatırımını basketbol branşında yaptığını kaydeden Hotiç, sözlerine şöyle devam etti:
“Önümüzdeki sezon büyük bir olasılıkla Beşiktaş Basketbol takımı bütünüyle yerli oyunculardan oluşacak. %100 Türk yeteneklerden kurulu Beşiktaş Basketbol Takımı’nın yakın bir gelecekte birçok ulusal ve uluslararası başarıya imza atacağını ümit ediyoruz. Bunun için canla başla çalışacağız.”
Diğer branşlarda olduğu gibi basketbolda da takımların ağırlıklı olarak yabancı oyunculardan yer almasının yerli oyuncuların yetişmesini zorlaştırdığına da dikkat çeken Hotiç, “Umarız bu kararımız ve uygulamamız, diğer kulüpler için de bir örnek teşkil eder ve el birliği ile tüm amatör branşlarda Türk sporunun gelişmesine katkıda bulunabiliriz” diye konuştu. Hotiç, Beşiktaş olarak genç yeteneklerin, sportif ve sosyal yönlerden sürekli gelişmelerini sağlamak amacıyla, iyi bir teknik kadro, ideal şartlarda spor tesisleri ve gerekli eğitim araçlarını da bu sporculara sağlayacaklarını açıkladı.

Diğer Haberler