HABERLER

28.05.2001

Yönetim’den açıklama

Sn. Necil ÜLGEN, Milliyet Gazetesi, Spor Müdürü

Milliyet Gazetesi’nin 27 Mayıs 2001 Pazar günü 28. sayfasında “Koray’a ayıp oldu” başlığıyla yayımlanan haberin, Beşiktaş Yönetimi’ne eleştirinin ötesine geçen ve saldırı niteliği taşıyan ifadeler içerdiğini üzülerek görmekteyiz.
Aramızdan ani ayrılışıyla tüm Beşiktaş Camiası’nı üzüntüye boğan, Beşiktaş Kulübü’ne yıllar boyu çok değerli katkılarda bulunmuş olan Merhum Cenk Koray’ın adının bazı çıkarlar uğruna kullanılmış olmasından dolayı da ayrıca üzüntülüyüz. Beşiktaş Camiası’nın Merhum Cenk Koray’ın anısını yaşatmak konusunda son derece hassas olduğunu, Yönetimimiz’in de bu konuda aynı özeni ve dikkati gösterdiğini bilmenizi isteriz.
Milliyet Gazetesi’nin tarafsız ve doğru haber yayını anlayışı ile bağdaşmayacak şekilde, Beşiktaş Yönetimi’nin görüşüne başvurulmadan yayımlanan söz konusu haberi, bu durumda “yanlı” olduğunu kabul etmek zorundayız. Beşiktaş Yönetimi’ne yöneltilen ithamlar içeren yayınınız üzerine, aynı düzeyde yanıtlamanın doğru olmayacağı ve talihsiz bir tartışma yaratmanın Merhum’un anısına saygısızlık olacağı inancındayız.
Milliyet Gazetesi’nin böylesine vahim bir hatayı tekrarlamayacağı ümidi ve bu tip durumlarda İletişim Komitesi Başkanımız Sn. Hayri Cem’in soruları yanıtlamaktan mutlu olacağı bilgisiyle, çalışmalarınızda başarılar dileriz. Saygılarımızla, BJK Yönetim Kurulu

Diğer Haberler