HABERLER

13.05.2001

G.Birliği:2-Beşiktaş:1

Gençlerbirliği ile Beşiktaş arasında yapılan maç Gençlerbirliği`nin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Stat: 19 Mayıs
Hakemler: Serdar Tatlı**, Aykut Gümülü**, Şahan Yılmaz**
Gençlerbirliği: Hasan**, Phiri*, İsmail Güldüren**, Tolga**, Mehmet* (dk.77 Ünal*), Thomas**, Ümit Karan**, Kona* (dk.89 İsmail Doğan), Beyhan**, N`Bayo* (dk.29 Mustafa **), Serkan*
Beşiktaş: Fevzi**, Karhan** (dk.79 Yasin*), Tayfun**, Ali Eren**, Ahmet Dursun**, Nihat**, Münch**, Bayram **, Erman**, Ayhan** (dk.69 Mehmet), Sellami**(dk.67 Fazlı*)
Goller: Bayram (dk.8), Ümit Karan (dk.57 ve dk.66)
Sarı Kartlar: Ali Eren (dk.85), Kona (dk.89), Ümit Karan (dk.90) Birinci Futbol Ligi`nde Gençlerbirliği ile Beşiktaş arasında yapılan maçın ilk yarısı, konuk ekibin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. Karşılaşmanın ilk yarısında Beşiktaş, savunmasını orta alanda kurunca, Gençlerbirliği oyun kuramakta zorlandı ve organize atak yapamadı. Kırmızı-siyahlılar, topla birlikte oldukları zamanda Beşiktaş`ın presi karşısında kolay top yitirince, ilk yarıyı Bayram`ın attığı golle Beşiktaş önde kapadı. 8. dakikada Nihat`ın soldan ortasında, Bayram kafayla topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi 15. dakikada Beşiktaş`ın geliştirdiği atakta Nihat, kaleci Hasan ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda, Hasan`a çarpan topu Karhan bir kez daha kaleye gönderdi. Mehmet son anda topu kornere çeldi. Karşılaşmanın ilerleyen dakikaları bir orta alan mücadelesi biçiminde geçti ve Beşiktaş, bu yarıyı 1-0 önde kapadı. Karşılaşmanın ikinci yarısına Gençlerbirliği daha atak ve hırslı başladı. Beşiktaş ise ilk yarıdaki futbolundan uzak görünürken, savunmada yaptığı hatalarla rakibine gol fırsatları verdi. 50. dakikada Ümit Karan`ın ortasında Phiri, topu iyi kontrol edemeyince defans tehlikeyi uzaklaştırdı. 53. dakikada Beşiktaş`ın geliştirdiği atakta Bayram, ceza sahası içinde topla buluştu, şutunda Beyhan`a çarpan top son anda kornere çıktı. 57. dakikada Gençlerbirliği gol attı. Bu dakikada ceza sahası dışında oluşan serbest vuruşta Mustafa pasını Ümit Karan`a verdi. Bu futbolcunun sert şutunda meşin yuvarlak ağlarla kucaklaştı: 1-1 66. dakikada Gençlerbirliği beklemediği bir anda ikinci golüne kavuştu. Bu dakikada Sellami, topu geri pas yaparak kaleci Fevzi`ye verdi. Fevzi`de ceza sahasında Ümit Karan`ı çalımlayarak geçmek isteyince, topu Ümit Karan kaptı ve boş kaleye gönderdi ve takımını 2-1 öne geçiren golü attı. 67. dakikada Beşiktaş`ta Sellami`nin yerine Fazlı(*), 69. dakikada da Ayhan`ın yerine Mehmet(*) oyuna dahil oldu. 77. dakikada Gençlerbirliği`nde Mehmet yerini Ünal`a(*) bıraktı. 79. dakikada Beşiktaş`da Karhan`ın yerine Yasin(*) oyuna girdi. 85. dakikada Beşiktaşlı Ali Eren sarı kart gördü. 89. dakikada Kona yerini İsmail Doğan`a bıraktı. Bu dakikada Kona çıkmakta yavaş hareket edince, hakem Serdar Tatlı sarı kart gösterdi. 90. dakikada Gençlerbirliği`nden Ümit Karan sarı kart gördü. Karşılaşma da Gençlerbirliği`nin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Diğer Haberler