Beşiktaş:82 İstanbul Üniversitesi:68
Kadın Basketbol Takımımız, EuroCup 2. Tur ilk maçında İstanbul Üniversitesi ile karşılaştı. Potanın Dişi Kartalları maçı 82-68 kazandı.
Siyah-beyazlılarımız BJK Akatlar Arena’da oynanan karşılaşmaya; Sandra Viana, Cappie Pondexter, Ayşe Cora, Jelena Milovanovic ve Luca Ivankovic ilk 5’iyle başladı.
Karşılaşmadaki ilk sayılarımız Cappie Pondexter’ın 3 sayılık isabetiyle geldi. İstanbul Üniversitesi maçın başında alan savunması yaparak dengemizi bozmaya çalıştı. Ekibimiz çeyreğin ortalarına gelinirken ritim buldu ve öne fırladı. Çeyreğin son bölümünde İstanbul Üniversitesi Latanya White ile etkili oldu ve cevap verdi. Ekibimiz ilk çeyreği 19-15 önde tamamladı.
2. çeyreğe Cappie Pondexter’ın basketiyle girdik. Ekibimiz çeyreğin başında oyundaki tempoyu artırdı. Çeyreğin başında yaptığımız 9-0’lık seriyle aradaki farkı açtık. Çeyreğin ortalarına gelinirken savunma konsantrasyonumuz düştü. İstanbul Üniversitesi hücumda Latanya White önderliğinde ritim buldu ve aradaki sayı farkını erittti. Siyah-beyazlılarımız soyunma odasına 39-35 üstünlükle gitti.
3. çeyrekteki ilk sayılarımız Cappie Pondexter’ın 3 sayılık isabetiyle geldi. Çeyreğin başında karşılık isabetler geldi ve oyun dengede devam etti. Ekibimiz bu çeyrekte çok fazla hücum ribaundu verdi. Rakibimiz hücumda bulduğu 2. şans sayılarıyla oyuna tutundu. Çeyreğin son bölümünde Cappie Pondexter ile oyunu ittik. Siyah-beyazlılarımız final periyoduna 61-57 önde girdi.
Son çeyrekteki ilk sayılarımız Gizem Başaran'ın faul çizgisinden bulduğu isabetle geldi. Ekibimiz final periyoduna tempolu girdi ve yakaladığı seriyle aradaki sayı farkını açtı. Çeyreğin ortalarına gelinirken siyah-beyazlılarımız savunma sertliğini artırdı. Rakibimiz son çeyrekte kolay sayılar bulamadı ve hücumda tıkandı. Ekibimiz maçın son bölümünde oyunu kontrol etti. Potanın Dişi Kartalları maçı 82-68 kazandı ve oynanacak 2. maç öncesinde önemli bir avantaj yakaladı.
Ekibimizde; Cappie Pondexter 25 sayı, 5 ribaund, 3 asistle, Gizem Başaran 10 sayı, 9 ribaund, 1 asistle, Şaziye İvegin Üner ise 12 sayı, 2 ribaund, 2 asistle galibiyeti getiren isimler oldu.
