HABERLER

25.09.2026

BASKETBOL

Başantrenörümüz Dusan Alimpijevic’ten Açıklamalar

“13 yıl sonra ilk Euroleague maçını oynayan Beşiktaş Basketbol Takımımızın Başantrenörü Dusan Alimpijevic, maç sonunda açıklamalarda bulundu:

Valencia Basket’in 96-94 kazandığı maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Alimpijevic, şunları söyledi:

“Maçtan önce de söylediğim gibi; rakibimiz Euroleague'de geçen yıl Final-Four oynamış bir kulüp. Her ne kadar farklı bir antrenörle ve farkı oyuncularla olsalar da aynı mantaliteye sahipler. Söylediğim gibi, Valencia topu oyuna en hızlı sokan takımlardan biri. Bununla alakalı anlaştığımız şekilde gerekeni yapmadık. Rakibi box-out etmekte çok kötüydük. Rakibinize, özellikle iç sahada 16 hücum ribaundu verdiğinizde box-out etme isteğimiz üzerine konuşulması gereken bir şeyler var demektir.

Ayrıca bu maç hedeflerimizden biri de TJ Shorts'a özellikle farklı bir şekilde dikkat etmekti. Ancak onu kaybettik ve 26 sayı kaydetti. Bu da maçı kaybetmemizin önemli sebeplerinden biriydi.

En son ancak çok önemli bir konu olarak bugün bu salona bizi desteklemeye gelen tüm taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bugün burada bir kez daha Euroleague standartlarına göre harika bir atmosfer yarattılar. Biliyorum ki bundan daha iyisini de yapabiliriz. Kulübümüz ve camiamız basketbolun zirvesi olan Euroleague'e gelmekten daha iyi ne yapabilirdi bilmiyorum. Bu zorlu fikstürde, bir sonraki Euroleague iç saha maçımız olan Barcelona maçında en azından bu desteğe sahip olacağımızı biliyorum. Dolayısıyla herkesi bu takıma desteğe çağırıyorum. Kolay değil, zorlanacağız ancak sezon sonunda mutlu olmak istiyorsak taraftarımızın desteği şart.”