HABERLER

19.01.2025

FUTBOL

Teknik Direktörümüz Ole Gunnar Solskjaer İçin İmza Töreni Düzenlendi

Futbol A Takımımızın Teknik Direktörlüğüne getirilen Norveçli Teknik Direktör Ole Gunnar Solskjaer için Başkanımız Serdal Adalı ve Yönetim Kurulu Üyelerimizin katılımlarıyla Tüpraş Stadyumu’nda imza töreni düzenlendi.

Başkanımız Serdal Adalı, imza törenindeki konuşmasında şunları söyledi:

“Değerli Beşiktaşlılar..

Bugün burada önemli bir başlangıç yapmak üzere toplanmış bulunuyoruz.

Futbolculuk ve teknik direktörlük kariyerinde başarılar kazanmış ve şampiyonluklar yasamış bir ismi Beşiktaşımıza kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bildiğiniz üzere ilk günden itibaren yepyeni bir yapılanmaya ihtiyacımız olduğunu vurguluyoruz. Maalesef yıllardır içinde bulunduğumuz kötü tablonun düzelmesinin kolay olmayacağını ve zaman gerektirdiğini söylüyoruz. Hayallerle geçen günlerin bize ne kadar pahalıya mal olduğunu hepimiz yaşayarak gördük.

Biliyorum ki Beşiktaş taraftarı kaotik ve mutsuz geçen 2-3 yıldan sonra sabır ya da süre kelimelerini duymak istemiyor. Ama bazı aşamaları geçirmemiz gerekiyor. Hem saha içindeki mevcut durum hem de mali koşullarımız bunu gerektiriyor. Kalıcı çözümler için aşama aşama ilerleyeceğiz. Her aşamanın kazanımlarını üst üste koyarak yükseleceğiz. Unutmayın ki bu süreci yaşayacak olmamız Beşiktaş’ın büyüklüğünden hiç ama hiçbir şey kaybettirmez.

Genel Kurul öncesi konuşmalarımızda camiamızdan yapılanma için 1,5 yıllık bir süre istemiştik. İşte bu ilk aşamanın ilk adımını bugün atıyoruz. Bu koşullara ve ihtiyaçlara en uygun teknik direktörü göreve getirmek için yoğun bir çaba sarf ettik. Birçok önemli teknik adamla görüştük ve hocamızda karar kıldık.

Biz de bu 1,5 yıllık dönemi hem yeniden yapılanmaya uygun özellikler taşıyan, hem de büyük takım oyununu ve baskısını yaşamış hocamıza teslim ediyoruz. Gerek yapılanma gerekse de transfer politikası konularında önemli ölçüde hemfikiriz. Kendisi son görev yerinden ayrılırken 'Heyecan duyacağım bir proje olduğu zaman sahalara döneceğim' demişti. İşte şimdi en az bizim kadar bu meydan okumaya hazır durumdadır. Hem genç ve potansiyelli oyuncu portföyü, hem de yıldız oyuncularla çalışmış olmasının verdiği tecrübe ile bizlerle birlikte olacak.

Değerli Beşiktaşlılar;

O gün de dediğimiz gibi bu 1,5 yıl kesinlikle hedef küçültmek için söylenmedi. Yapılanırken aynı zamanda yarışacak ve kazanacak bir Beşiktaş hedefliyoruz. Beşiktaş adının olduğu her yerde kazanmak için oynar. Her zaman kupaları hedefler. Biz de bir yandan yapılanma sürecini ilerletirken, bir yandan da önümüzdeki senenin kazanan takımını oluşturacağız. Bu nedenle kendisinin yardımcılıklarını da çok deneyimli ve başarılı isimler yapacaklar. Bu isimler de takımımıza önemli katkılar sağlayacaklar.

Bugün geldiğimiz noktada hedeflerimiz birbirine tamamen uyuyor. Hocamız hem takımın mevcut durumu, hem de yapılması gerekenler konusunda bilgi sahibi. Ancak şu gerçeği bir kez daha hatırlatmak isterim. Mevcut kadro yapısını ne ben kurdum, ne de hocamız kurdu. Buna rağmen bu kadroyu en kısa zamanda ayağa kaldıracağız.

En önemlisi de sahada nasıl bir takım görmek istediğimizi tek tek anlattık. Beşiktaş taraftarının, hücum futbol oynayan ve mücadeleyi asla bırakmayan bir takımı sahada gördükleri zaman nasıl bağrına bastığını anlattık. Hocamızın özlediğimiz Beşiktaş’ı en kısa zamanda bizlere izlettireceğine inancımız tamdır.

Beşiktaş’ta artık belirsizlikler devri ve çok başlılık bitmiştir. Biz bu durumun oyuncularımız üzerinde de önemli bir etki yaratacağına ve onların da artık kendilerini hızla toparlayacaklarına inanıyoruz. Onların potansiyellerini biliyor ve onlara güveniyoruz.

Yönetimiyle, hocasıyla, teknik ekibi ve futbol yapılanmasıyla Beşiktaş takımı artık yeni dönemin güçlü adımlarını atmaya başlamıştır. Her hamle yönetim ve profesyonellerin ortak aklıyla hayata geçecektir.

Beşiktaşlıların içi rahat olsun…

Hocamız ve ekibi saha içinde işlerini iyi yaparken biz de onların en büyük yardımcıları olacağız. En büyük gücü ise taraftarımızdan ve camiamızdan alacağız. Buradan bir kez daha camiamızın her ferdini birlik ve beraberlik içinde olmaya davet ediyorum. Herkesi, umutlarını tazelemeye ve bu mücadeleye ortak olmaya davet ediyorum. İç çekişmeleri bırakıp, dışarıdaki rekabete odaklamaya çağırıyorum. Taraftarlarımızı saha içinde ve dışında takımımızı son ana kadar desteklemeye davet ediyorum.

Tabii ki sahada zorlandığımız zamanlar olacak. Oyuncularımız hata yapabilecekler. Ama Beşiktaş’ın en büyük gücünün taraftarı olduğunu asla unutmayalım ve her durumda da takımımıza destek olalım.

Hocamız ve teknik ekibinin Beşiktaşımız için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Kendilerine görevlerinde başarılar diliyorum.”

Başkanımız Serdal Adalı’ya sıcak karşılaması için teşekkür eden Teknik Direktörümüz Ole Gunnar Solskjaer, imza töreninde şu ifadeleri kullandı:

“Başkanımız Serdal Adalı ile güzel görüşmeler yaptık ve kalben buluştuk. Oyuncularımızla kuracağımız bağ önemli. Burada bir temel atmak istiyoruz. Başkanımız bana ve ekibime kalben dokundu. Futboldan uzak olduğum dönemde UEFA’da görev aldım. Beşiktaş’ı bu süre zarfında takip etme şansım oldu. Beşiktaş gibi köklü bir kulüpte görev yapacak olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Taraftarlarımızın ne istediğini biliyorum. Taraftarlarımıza istediklerini vermek için çok çalışacağız.

Kazanmak için buradayım. Beşiktaş zaferleri hak ediyor. Her zaman hedeflerim doğrultusunda hareket ettim. Başkanımızın dediği gibi gerçekçi ve sabırlı olacağız. Doğru adımlar atacağız. Sonrasında sonuçlar gelecektir.

Şu ana kadar tanıştığım herkes beni çok sıcak karşıladı. İstanbul’daki günlerim harika şekilde geçti. Şimdi işe başlama zamanı. İşimizden keyif alacağız. Görüşmeler devam ederken takımla ilgili çalışmalar yaptım ve raporlar oluşturdum. Şimdi resmi olarak çalışmaya başlayacağız.”

İmza töreninin soru cevap bölümünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkanımız Adalı, şunları söyledi:

Hocanın oyuncu portföyü var. Bizim de belirlediğimiz isimler var. Hocayla bir araya gelerek transferde yol haritası belirleyeceğiz. Fırsat olması halinde hocamızın da oyuncu portföyünden yararlanmak istiyoruz.

Birkaç teknik adamla ciddi olarak görüştük. Bu görüşmeler neticesinde bizi en çok etkileyen cesaretiyle Solskjaer oldu. Görüştüğümüz tüm hoca adaylarına kulübün içinde bulunduğu mali ve idari yapıyı anlattım. Hocanın gösterdiği cesaret bizi kendisinde karar kılmaya yöneltti.

Önümüzde bir seçim dönemi var. Hocamızla olan sözleşmede özel bir madde yok. 1.5 yıl +1 yıl şeklinde sözleşme imzaladık. Açık ve şeffaf olacağımızı söyledik. İlk ay için 1.2 milyon avro, sonraki bir yıl için 2.4 milyon avroluk bir anlaşma imzaladık.”

Teknik Direktörümüz Ole Gunnar Solsjkaer, basın mensuplarının sorularına şu cevapları verdi:

“Norveçliler çalışkandır. Pes etmeyiz. Beşiktaş da böyle. Beşiktaş sadece futboldan ibaret değildir. Beşiktaş bir spor kulübüdür.

Kızımla Beşiktaş’ın doğum günü 100 yıl farkla aynı. Bu bir işaret olabilir.

Sadece çalışmak yetmez, yetenek de lazım. Önümüzde 1.5 yıllık bir süre var. Antrenman kültürü oluşturmaya çalışacağız. Takımda birlik sağlanırsa çok başarılı oluruz.

Futbol bir denge işi. Savunmada agresif olmalıyız. Oyun felsefem hücum üzerine kuruludur. Gereksiz pas yaparak zaman kaybetmeyi sevmem. Takımda iyi oyuncular var. Topu kazandığımızda hızlıca atağa çıkmalıyız. Adım adım gelişeceğiz.

Uygun transferler yapmaya çalışacağız. Yanlış transfer için zaman ya da paramız yok.

Kulübün son birkaç yılı zor geçmiş. Herkes takımın gelişmesini istiyor. Oyuncular hedef, plan ve huzurlu bir ortam ister. Artık yüzümüzü geleceğe döneceğiz.

Erling Moe ile Molde’de uzun süre görev yaptık. Kendisiyle iyi dostuz ve birbirimize saygı duyuyoruz. Kendisi yeni bir meydan okumaya hazırdı. Moe’ye Beşiktaş’ın projesinden bahsettim, ona burada olmak için doğru sebepler olduğunu söyledim. Moe, kendisini çağırdığımda çok mutlu oldu.

Daha önce de Beşiktaş’tan teklif almıştım. Şimdiki proje beni daha çok heyecanlandırdı. Başkanın ve yönetimin projesi bizim için doğru olduğundan bu sefer teklifi kabul ettim.

Norveç’te iyi bir hayatım vardı. O hayatı bırakmak için doğru bir proje gerekiyordu. İstanbul’da olmak, Beşiktaş gibi harika bir kulüpte bulunma fırsatına hayır diyemezdim. Buraya gelmemek benim için pişmanlık olurdu. Sözleri gerçeğe dönüştürmek istiyorum.

Doğru hamlelerle yeni bir yapı kuracağız. Beşiktaş’ın önceki süreçleri kaotik geçti. Stabil bir yapı lazım. Genç ve mücadeleci oyunculara ihtiyacımız var. Oyuncularla taraftarların yeniden kenetlenmesi gerekiyor. Ben kendime ve bana inanan insanlara inanıyorum. Çocukken futbola severek başladım ve harika bir kariyere sahip oldum. Benim gibi oyunculara yardımcı olmak istiyorum. Beşiktaş’ta içinde olduğum proje Manchester United’da içinde olduğum projeye benziyor.

Oyuncularımızla tanıştım, onlar da bu meydan okumaya hazır. Birlikte kalmalıyız. Oyuncularımdan takımı her zaman kendilerinin önünde tutmalarını istiyorum.

Dün oynadığımız maçı analiz ettik. Gelişmesi gereken şeyler var. Rakip de iyiydi ama maçı kazanmayı hak ettik.

Ülkenin içinde bulunduğu futbol iklimine hazırım. İyi ve doğru futbol oynarsak skor da gelecektir. Yeterince iyi olursanız kazanırsınız. Ben buna inanıyorum. Kontrol edebileceğim şeylere odaklanmayı tercih ediyorum. Futbol tutku işi. Oyuncu ve hoca olarak Manchester United’da 18 yıl bulundum. Baskı her zaman olacaktır.

Öncelikle gelişime odaklanmalıyız. Sonrasında nereye gidebileceğimize bakacağız. Her zaman performans odaklı olmalıyız.  Takımdaki genç oyuncuların gelişimlerine katkı sağlamaya çalışacağız.

Erling Moe ve Richard John Hartis, benimle birlikte olacaklar. Takımda iyi hocalar var. Bu ekibi en iyi şekilde harmanlayıp en iyi hoca grubunu oluşturmaya çalışacağız. Şimdi işe geri dönme zamanı”

Konuşmaların ardından Başkanımız Serdal Adalı ile Teknik Direktörümüz Ole Gunnar Solsjkaer, resmi sözleşmeyi imzaladı. Daha sonra Başkanımız Adalı, Teknik Direktörümüz Solsjkaer’e ismi yazılı Beşiktaş formasıyla köstekli saat hediye etti.