HABERLER

24.10.2022

FUTBOL

Başkanımız Ahmet Nur Çebi’den Açıklamalar

Başkanımız Ahmet Nur Çebi, Futbol A Takımımızın Süper Lig'de Atakaş Hatayspor ile oynayacağı karşılaşma öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Başkanımız Ahmet Nur Çebi açıklamalarında, "Anadolu, Beşiktaşlıların en çok olduğu yer. Maçımız var. İnşallah iyi bir sonuçla geri dönmeyi arzu ediyoruz. Hatay güzel, hoşgörünün olduğu bir il. Sayın Vali Beyi de ziyaret ettik. İnsanların burada etnik farklılıkları olmasına rağmen birbirine sarılmasını görmek benim için çok keyifli oldu. Dünyaya örnek olacak bir il. Bu hoşgörünün spora da yansımasını diliyorum. Hatay'ın hoşgörü açısından bir ders niteliği taşıyacağını buradan mesaj olarak söylemek istiyorum. Herkes birbirini, her türlü haliyle kabul etmiş. Sarılıp beraber yaşıyorlar. Sportif faaliyetlerin sadece sahada olduğu, onun dışında taraftarların birbirini kucakladığı bir futbol, spor diliyorum." dedi.

Çebi, hakemlerle ilgili gelen soruya ise şöyle yanıt verdi: "Hakemler adalet dağıtır. Adalet dağıtamayanlara hoşgörü olmaz. Ben taraftara olan hoşgörüyü ifade etmek istedim. Dün anladığım kadarıyla Galatasaray Başkanı'nın çok serzenişleri, şikayetleri olmuş. Erden Bey'in olmuş. Daha evvel Murat Sancak Bey'in oldu. Herkesin oluyor. Ben bunu 1 sene evvel söyledim. 'Bu hakem arkadaşları değiştirelim' dediğimde hakemlere kötülük anlamında söylemedim. Kan değişikliğinde fayda vardı. Maalesef gidenler geri getirildiler. Neden geri getirildiler, bilmiyorum. 'Hakemleri değiştirelim, hava değişsin' demiştik. Yeni hakem arkadaşlarla yola devam edilirken, birdenbire bu hakem arkadaşlar geri getirildi. Ve bunun doğru olmadığını söylediğimde, diğer kulüplerden birçoğu 'Belki yapılmalıydı ama zamanlama olarak bu doğru değil. Sezon bitince olmalı' dediler. Ama hakemler devam edince, bunu söyleyen arkadaşların sesi çıkmadı.

Şimdi herkes 'Yandım anam' diye bağırıyor. Bir başkasına yapılan yanlışa müdahale etmezseniz yarın size de yapılır. Geçmişte Beşiktaş'a yanlış kararlarla eziyet edilirken, hakkı yenilirken ses çıkarmayan sayın kulüp başkanlarının şimdi seslerinin çıkması sözlerimi doğruluyor.

Önümüzde Galatasaray maçı var. Çok hassas olunması gereken bir süreç. Galatasaray haksızlığa uğradığını iddia ederek serzenişte bulunuyor. Muhtemelen onların da canları yanmıştır. Anlayışla karşılıyorum. Ama bunun Galatasaray-Beşiktaş maçında hakemleri yanlış yönlendirebilecek, ödün verebilecek, yapılan hataların telafisini şeklen ve kasıtlı olarak yapacakları bir maç olmamasını diliyorum. Her iki tarafın da hakemlerden şikâyet etmediği bir maç olmasını diliyorum. Umarım birinin canı yandı diye eyyamcılık yapılıp öteki maçta sahip çıkmak gibi bir sonuçla karşılaşmayız.

Eyyamcılığa gerek yok. Hakemlerin her maçta, birisinin hatasını bir diğer maçta düzeltecekmiş mantalitesiyle sahaya çıkmamaları lazım. Söylediklerimin özeti bu. Umarım bunlar Galatasaray maçımıza yansımaz. Kulüp başkanları umarım şapkalarını önlerine koyar. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı da umarım benim 1-2 yıldır söylediklerime kulak verir."