HABERLER

21.01.2016

GÜNCEL HABERLER

Denys Boyko BJK TV’ye Konuk Oldu

Denys Boyko, BJK TV’de yayınlanan “Gündem Özel” programına katıldı.

Denys Boyko’nun açıklamaları özetle şöyle;
 
“Öncelikli olarak bu fiziğim ve atletizmim Tanrı vergisi. Ama daha önemlisi çalışmak. Ben her gün daha iyi olmak için çalışıyorum. Antrenmanlarımı ve özel programlarımı aksatmadan yerine getiriyorum.
 
Beşiktaş ile uzun süredir temas halindeydik. Yaz döneminden bu yana görüşmelerimiz devam ediyordu.  Geçen sezon Dnipro FC ile Avrupa Ligi’nde başarılı olduktan sonra dikkat çektim. Şu anda burda olmaktan ötürü çok mutluyum.
 
Avrupa liglerini yakından takip ediyorum. Beşiktaş’ta Avrupa’da yakından tanınan bir kulüp. Türkiye’de futbol çok seviliyor. Özellikle Beşiktaşlı taraftarların ne kadar coşkulu olduklarını iyi biliyorum.
 
Elimden gelenin en iyisini yapacağım. Bu sene şampiyon olmak çok önemli.
 
Teknik Direktör Şenol Güneş’in geçmişte kaleci olması benim için büyük bir avantaj. Ondan ne yapmam gerektiğini ve takıma nasıl yardımcı olabileceğimi daha kolay  öğrenebilirim.
 
Babam da eski futbolcu ve küçüklüğümden bu yana bana yardımcı oluyor. Ben 7 yaşımda futbola başladım. Bana küçüklüğümde hep “Sen bu yolda yalnızsın. İyi çalışarak yolunu kendin çizeceksin.” derdi. Babamım bana önemli nasihatı bu olmuştur.
 
Türkiye’ye adaptasyon sorunu yaşayacağımı düşünmüyorum. Tabi ki belli başlı farklılıklar var ama bunlar çok önemli değil. Adaptasyon sürecini oldukça kısa bir sürede aşacağım. Aynı zamanda Ukrayna’da buraya çok uzak değil.
 
Futbola babamın izinden giderek stoper olarak başladım. Ama sonra baktım ki stoperde oynamak çok enteresan değil. Fiziğime de uygun olduğu için kalaye geçtim.
 
Antalya’yı ve Türkiye’yi çok seviyorum. Hem iklim olarak seviyorum hem de şehir yapısı olarak seviyorum. Dnipro’dayken kamp yapmaya geliyorduk ama ben kişisel olarak tatil için de tercih ediyorum.
 
Saha dışında sakin birisiyimdir. Ama maç atmosferini yaşamayı seviyorum. Maç içinde çılgın bir yapım vardır.”