Erkek Basketbol Takımımız, hazırlık maçında karşılaştığı VITA Tbilisi’yi 80-73 mağlup etti.
Sports Arena’da oynanan karşılaşmaya takımımız, Maciej Lampe, Nate Wolters, Muratcan Güler, Doğan Şenli ve Tremmell Darden beşiyle başladı.Mücadeledeki ilk sayılarımızı Tremmell Darden’in basketiyle kazandık. Karşılıklı basketlerle devam eden bu bölümde takımımız, şutlarda istediği başarı yüzdesini yakalayamadı. Pota altını savunmakta zorluk çeken siyah-beyazlılarımız, çeyreğin son dakikalarında geriye düştü. Sık sık serbest atış çizgisine giden ekibimiz, buradan bulduğu basketlerle farkın açılmasını engelledi ve bu bölümü 25-19 geride tamamladı.
Siyah-beyazlılarımız, ikinci çeyrekteki ilk sayılarını DJ Seeley’in dış atıştan bulduğu basketle kazandı. Zaman zaman Erik Murphy ile pota altında etkili olan takımımız, çeyreğin ilk 5 dakikasında skor üretmekte zorlandı ve 36-26 geriye düştü. Bu dakikadan sonra oyuna ağırlığını koyan ekibimiz, farkı eritmeye başladı. Cenk Akyol ve Maciej Lampe ile basketler bulan siyah-beyazlılarımız, soyunma odasına 44-42 geride girdi.
Mücadelenin ikinci yarısına takımımız; Tremmell Darden, Nate Wolters, Leon Radosevic, Erik Murphy ve DJ Seeley beşiyle başladı.
Üçüncü çeyreğe hızlı başlayan takımımız, 2 dakika geride kalırken 46-45 öne geçti. Karşılıklı basketlerle devam eden çeyrekte ekibimiz, Erik Murphy ve Maciej Lampe ile hücumda rakibine zor anlar yaşattı. Savunmada rakibinin dış atışlardan bulduğu basketlere önlem almakta zorlanan siyah-beyazlılarımız, bu bölümü 60-58 geride bitirdi.
Son çeyrekte oyunun kontrolünü eline alan takımımız, Nate Wolters ve Muratcan Güler ile arka arkaya basketler bularak skor üstünlüğünü eline aldı. Siyah-beyazlılarımız, ilk 5 dakikayı 70-62 önde geçti. Cenk Akyol’un da skora katkı yapmaya başlamasıyla farkı açmaya devam eden ekibimiz, son 3 dakikaya 73-62 önde girdi. Kalan sürede de üstünlüğünü sürdüren Erkek Basketbol Takımımız, karşılaşmadan 80-73 galibiyetle ayrıldı.
Karşılaşmada en skorer olan oyuncumuz 15 sayıyla yıldızlaşan Maciej Lampe olurken onu; 14 sayıyla Cenk Akyol ve 11 sayıyla da Nate Wolters takip etti.

