HABERLER

31.07.2011

FUTBOL

Cenk Gönen’den Açıklamalar

Beşiktaşımızın genç file bekçisi Cenk Gönen, yaptığı açıklamada yeni sezon öncesi umut dolu mesajlar verdi.

Sezon öncesi hazırlık döneminin iyi geçtiğini ve bu sürede takıma yeni katılan oyuncularımızla kaynaştıklarını belirten genç kalecimiz, BJK TV’ye açıklamalarda bulundu.

Oynanan hazırlık maçlarının çok verimli geçtiğini ifade eden Cenk Gönen, “Avusturya'da ve İspanya'da oynamış olduğumuz hazırlık maçları, hem sistem hem de taktik açımızdan eksiklerimizi görmemize yardımcı oldu. Bana göre lig başladığında sistem ve taktik anlamda zengin bir görünüme bürünmüş olacağız. Bence mental açıdan lige çok iyi bir giriş yapacağız” diye konuştu.

Liglerin ertelenmesinin ardından önlerinde 1 aylık bir dönem daha olduğunu söyleyen başarılı file bekçisi, “Ağustos'ta oynayacağımız Avrupa Ligi maçında da takım olarak sahada yer alacağımızı düşünüyorum. Çünkü ayın 18'ine kadar zamanımız var" ifadelerini kullandı.

Tecrübeli kalecimiz Rüştü Reçber’le aynı takımda forma giydiği için kendisini çok şanslı gördüğünü de sözlerine ekleyen Cenk, “Bence geçtiğimiz sene Rüştü ağabeyle iyi bir ikili olduk. Hakan ağabey de aynı şekildeydi. Rüştü ağabeyle rekabet etmek değil de aynı takımda yer almak önemli. Kendisiyle aynı takımda bulunmak bile benim için büyük bir şeref ve onurdur. Zaten kendisiyle aramızdaki iletişim çok iyi, kardeş gibiyiz. O'nun tecrübelerinden ve kalecilik anlayışından kendime hem saha içinde hem de dışında pay çıkarmaya çalışıyorum” şeklinde konuştu.

Rüştü’yle birlikte performanslarını sürekli üst seviyede tutacaklarına inandığını belirten Cenk Gönen, genç kalecimiz Umut Kaya’nın da çok çalıştığını ve takımımızın yeni bir kaleciye ihtiyacı olmadığını düşündüğünü belirtti.