HABERLER

07.06.2011

Beşiktaş:46 - Galatasaray:67

Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, play-off 2. etap son maçında Galatasaray'a 67-46 mağlup oldu ve 2010-2011 sezonunu ikinci sırada tamamladı.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan mücadele karşılıklı basketlerle başladı. Galatasaray hızlı hucümlarla sayılar bulurken, siyah-beyazlılarımız, organize ataklarla rakip potada basket aradı. İlk 5 dakikalık bölümü 8-8 eşitlikle geçilen takımımız Bülent Yılmaz'ın basketiyle 10-8 öne geçti ve iyi savunması ile dikkat çekti. Sarı-kırmızılı ekip Özgür Gürbulak ile sayılar üretirken, siyah-beyazlılarımızda takımımızı yönlendiren isim Ferit Gümüş oldu. İlk çeyrek 14-14 eşitlikle tamamlandı.
İkinci çeyrek siyah-beyazlılarımızın basketi ile başladı. Murat Arslanoğlu'nun sayısı ile farkı 3'e çıkaran takımımız (18-15), Galatasaray'ın hücumlarında rakibini durdurmakta zorlandı. Hücumlarında üste üste atışları kaçıran takımımız, buna karşın ilk 5 dakikalık bölümü 20-19 önde geçmeyi başardı. Sarı-kırmızılı ekibin üst üste basketleri sonucunda 25-22'lik skorla geriye düşen takımımız, hücumda zorlandı. İkinci periyot 31-24 Galatasaray üstünlüğü ile sona erdi.
baskete yanıt verdi. Her iki takımın da hücumda sayılar kaçırdığı 3. periyotta sarı-kırmızılı ekip bir ara farkı 10 sayıya kadar çıkardı (28-38). Takımımızda bu periyotta sayı üreten isim olarak Cem Gezinci dikkat çekti. Siyah-beyazlılarımız bitime 2,5 dakika kala farkı 6 sayıya indirdi (34-40). Murat Arslanoğlu'nun basketi ile farkı 5'e indiren (36-41) takımımız, Kaan Dalay'ın basketi ile de skoru 38-41'e getirerek farkı 3'e indirmeyi başardı. Filipski'nin basketi sonrasında sarı kırmızılı ekip 38-43'lük skorla son çeyreğe önde başladı.
Son çeyrekte ilk basket rakip ekipten geldi. Bu baskete Kaan Dalay ile yanıt veren siyah-beyazlılarımız, rakibinin dış atışlarına engel olamadı. Büyük bir heyecana sahne olan son çeyrekte savunmada rakibini durdurmakta zorlanan takımımız, top kayıpları da yapınca ilk 5 dakikalık bölüm 44-55 Galatasaray üstünlüğü ile geçildi. Son anlarda hücumda isteği sayıları bulmakta sıkıntı yaşayan siyah-beyazlılarımız, rakibine 46-67 mağlup oldu ve 2010-2011 sezonunu ikinci sırada tamamladı.
Oyuncularımız madalyalarını ve ikincilik kupasını Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Mustafa Gürpınar ile Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'ndan aldı.




Diğer Haberler