HABERLER

22.11.2008

Türk Telekom:87 Beşiktaş Cola Turka:83

Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, Beko Basketbol Ligi'nin 7. haftasında Türk Telekom'la başkentte karşılaştı. Atatürk Spor Salonu'ndaki mücadeleyi Siyah Beyazlılarımız 87-83 kaybetti.

Mücadelenin ilk sayısı Türk Telekomlu Tutku Açık’tan geldi. Karşılaşmaya tutuk başlayan Siyah Beyazlılarımız ilk 4 hücumundan eli boş döndü. Dudley ve Wintson ile üst üste sayılar bulan Türk Telekom 4. dakikayı 9-2 önde geçti. Sert savunma yapan başkent temsilcisi 7. dakikada farkı 10 sayıya çıkarttı (16-6). Cevher ve Chatman ile etkili olmaya çalışan Siyah Beyazlılarımız, rakibinin savunma direncini kaybettiği dakikaları iyi değerlendirdi ve 9. dakikada farkı 4 sayıya indirdi (21-17). Ancak Türk Telekom periyotu 23-17 önde tamamladı.
İkinci periyoda Türk Telekom, Bekir Yarangüme’nin Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız ise Mire Chatman’in üst üste bulduğu basketlerle başladı. Chatman ve Cevher’in attığı basketlerle oyunu dengeleyen Siyah Beyazlılarımız, Butler’in sayılarıyla da öne geçmeyi başardı. Mehmet Yağmur ve Baxter’ın da sayı üretmesiyle farkı 6 sayıya kadar yükselten Takımımız son dakikalara doğru etkili olmaya başlayan Winston ve Blakney ikilisinin basketlerine engel olamasa da soyunma odasına 41-40 galip gitti.
Karşılıklı basketlerle başlayan üçüncü çeyrekte denge bozulmazken 25. dakikaya 47-47 eşitlikle girildi. Serkan Erdoğan ve Dudley’in basketleriyle öne geçmeyi başaran Ankara temsilcisi 26. dakikada 5 sayılık üstünlük yakaladı (54-59). Cevher Özer Haluk Yıldırım ikilisi ile tekrar skorda dengeyi kuran Takımımız, Kennedy Winston’ı durdurmakta zorlanınca son periyoda Türk Telekom 62-59 üstünlükle girdi.
 
Dördüncü periyotun başlarında yine skor üretmekte güçlük çeken Takımımız, rakip hücumları da engellemekte güçlük çekti ve Türk Telekom farkı 8 sayıya çıkarttı. Kısa sürede toparlanan Siyah Beyazlılarımız Chatman ve Cevher’in pota altından ürettiği sayılarla 34. dakikanın içinde tekrar skora denge getirdi (70-70). Maçın son 3 dakikasına Türk Telekom 76-73 önde girdi. Siyah Beyazlılarımız’ın yaptığı alan savunmasına Tutku Açık’ın 3 sayılık basketi ile çözüm bulan ev sahibi takım, Roderick Blakney’in de attığı basketlerle üstünlüğünü korudu ve maçtan 87-83 galip ayrıldı.

Diğer Haberler