Teknik Direktörümüz Ertuğrul Sağlam ve Genel Menajerimiz Sinan Engin, spor müdürleri ile köşe yazarlarına verdikleri iftar yemeğinde, soruları yanıtladılar. Sağlam, ‘Başkanmız’a güvenim tam, en ufak bir sorun yaşamadık’, ‘Engin ile aramızda yetki karmaşası yok’, ‘Herşeyi 2 ayda yapamazsınız, hayalci olmayalım’, ‘Hedefleri büyüttük’ derken, Engin, ‘Teknik patron Sağlam, idari patron benim’, ‘Futbolcularımızın hepsinin performansı iyi olur, hepsi kalır’ diye konuştu.
Teknik Direktörümüz Ertuğrul Sağlam, sezon başından itibaren Futbol Takımımız’ın anlayışında değişim yaşandığına dikkat çekerken, bütün taşların yerine oturmasının 2 aylık bir süreçte gerçekleşmesini beklemenin hayalcilik olacağını ifade etti. Teknik Direktörümüz, ‘Ancak futbolcularımızın iştahının üst seviyede olması bizleri mutlu ediyor’ dedi. Sağlam, futbolcularımızın bugüne kadar sahip oldukları bir takım alışkanlıklarını değiştirme çabasında olduklarını belirtirken, ‘Mesela top ayağında iken sahada güzel şeyler yapmaya alışkın olan futbolcularmızdan, top rakibe geçtiğinde de az da olsa Takım’a katkı sağlamasını, sorumluluk almasını istiyoruz. Ricardinho, Delgado, Burak gibi top ayağında iken güzel işler yapan futbolcularımızdan defansif olarak da katkı bekliyoruz’ diye konuştu.Porto ve Gençlerbirliği maçlarımızda tam anlamı ile olmasa bile hedefledikleri futbolu ve mücadeleyi sahaya yansıttıklarını söyleyen Teknik Direktörümüz Ertuğrul Sağlam, ‘Gençlerbirliği maçında girdiğimiz gol pozisyonuna, Beşiktaş geçen sezon toplam 5 maçta giremiyordu’ dedi.
Beşiktaş’ın son 4 teknik direktörü arasında, sezonun ilk 8 haftasına en iyi başlayan teknik kadro olduklarını hatırlatan Ertuğrul Sağlam, ‘Ancak Beşiktaş’ta işler kötü gidiyormuş gibi bir hava yaratılmaya çalışılıyor. Oysa bizim ilk hedefimiz Şampiyonlar Ligi’ne kalmaktı, bunu başardık. İkinci hedefimiz, Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olmak. Marsilya’da pozisyon vermeden, 79. dakikada bireysel bir hata sonucu mağlup olduk. Porto maçında çok iyi bir futbol ve mücadele sergiledik, tüm kamuoyunun bildiği gibi çok şanssız bir şekilde mağlup olduk. Marsilya maçıyla ile ilgili hep pozisyon üretemediğimiz konuşuluyor. Bireysel bir hata sonucu gol yediğimiz bu maçta, rakibe hiç pozisyon vermedik. Bardağa hep boş tarafından bakılıyor, neden dolu taraf da değerlendirilmiyor? Kamuoyunda yaratılmaya çalışıldığı gibi Takımımız’da olumsuz bir durum yok’ şeklinde konuştu.
Şampiyonlar Ligi’ndeki hedeflerimizin devam ettiğini belirten Sağlam, ‘Marsilya Liverpool’u evinde yenebilyorsa, biz de bunu başarır, hedeflerimize yürümeye devam ederiz’ diye konuştu.
Sağlam, bazı eleştirilerden ders aldıklarını ancak bazı eleştirilerin de maksatlı, baltalamak ve olası güzel şeylerin önüne geçmek üzere yapıldığını belirtti. Teknik Direktörümüz, ‘Sinan Engin ile aramızda yetki karmaşası yok. Ben kendi işimin patronuyum, Engin kendi işinin patronu’ dedi.
Bir soru üzerine, Başkanımız Yıldırım Demirören’e güveninin tam olduğunu ifade eden Sağlam, ‘Bugüne kadar en ufak bir sıkıntı yaşamadık. Bu güzel ilişki, güven duygusu devam edecektir’ şeklinde konuştu.
Sağlam, Diatta ve Higuen transferleriyle ilgili yaptığı açıklamalarla ilgili sorulan bir soru üzerine, ‘Biz de birçok teknik adamın yaptığı gibi, -şunu istedik almadılar, bunu istedik almadılar- gibi açıklamalar yapabilirdik. Olası başarısızlıklara bu şekilde kılıf arayabilirdik. Biz Başkanımız’la oturduk konuştuk ve şartlara göre oyuncu aldık. Diatta ve Higuen de haklarında yapılan yorumlardan rahatsız oldukları için, bu açıklamaları yaptık. Ayrıca biz defansta Gökhan Zan ve İbrahim Toraman’ın alternatifi olabilecek bir isim arıyorduk. Diatta’yı aldık. 7 milyon euro ödeyip, bir oyuncu alıp, İbrahim gibi bir oyuncuyu yedek kulübesinde bekletseydik daha mı iyi olacaktı?’ dedi.
Samsunspor’u çalıştırdığı dönemde 5 as oyunuyu birden kadro dışı bıraktığını, Kayserispor’da da aynı kararlılığı gösterdiğini, Beşiktaş’ta da her zaman takımın menfaatlerine göre hareket edeceğini, ilkelerinden taviz vermeyeceğini ifade eden Ertuğrul Sağlam, ‘Benim için ilkesiz, taviz vererek elde edilen bir şampiyonluğun hiç bir anlamı yoktur. Küme düşerim, başarı adına bu değerlerimden taviz vermem. Bu çizgimi hepiniz gördünüz’ şeklinde konuştu.
Sağlam, ‘Siz gazeteci olsaydınız kendinizi nasıl eleştirirdiniz?’ şeklindeki bir soruya, ‘Kayserispor maçına daha farklı bir kadroyla çıkabilirdim’ dedi.
Yaz döneminde 40 günlük tatilin çok fazla olduğunu belirten Sağlam, ‘Bu uzun tatil sonunda futbolcuları Avrupa maçlarına yetiştirmek sıkıntı yaratıyor. Profesyonel futbolcuların da tatilden 8 kilo fazla ile dönmek, %80 performansını kaybedip de gelmek gibi hakları yok. 40 gün tatilde çalışmayan bir futbolcuyu, 30 günde Şampiyonlar Ligi’ne hazırlayamazsınız. Devre arası tatilin 15 güne indirilmesi çok doğru bir karar’ dedi.
Hedefleri büyüttüklerinin altını çizen Teknik Direktörümüz Sağlam, ‘Oyuncularm 50 maçın üzeri için, hem fiziksel hem de zihinsel olarak hazır olmalı’ diye konuştu.
‘İdari Patron Benim Teknik Patron Hocadır’
Genel Menajerimiz Sinan Engin ise ‘Ocak’ta operasyon yapılacak’ diye bir açıklama yapmadığını, sözlerinin yanlış aksettirildiğini belirterek, ‘Ocak transfer ayı olduğu için, beklenen performansı gösteremeyen oyuncularımızın durmuna bakarız dedim. Performansları düzelir kimseyi göndermeyiz. Bu takıma bir motivasyondur, uyarıdır. Bu sözlerimiz Bobo, Ricardinho gibi futbolcularımız için de geçerlidir dedim. Mesela Higuen eleştiriliyor. Porto maçında golü atsaydı bu eleştiriler olmayacaktı. İki ay sonra hangi oyuncunun nasıl bir durumda olacağını kimse bilemez. Futbolcularımızın hepsinin performansı iyi olur, hepsi kalır’ diye konuştu.
Basında ‘Patron’ demecinin de art niyetli kişiler tarafından farklı yerlere çekildiğini ifade eden Engin, ‘İdari olarak ben, teknik olarak takımın patronu hocadır. Ertuğrul Sağlam ne derse o olur. Benim teknik konularda hocanın işine karışmam, -şunu oynat, bunu oynat-demem söz konusu değildir, haddim de değildir. Hatta hoca idari anlamda da ne isterse o şekilde hareket ederiz. Benim söylediğim –patron- kelimesinde hiçbir art niyet yoktu. Biz birbirimizi çok iyi tanıdığımız için hoca da bunu biliyor’ dedi.
