Futbol Takımımız, bu akşam saat 20.15'te BJK İnönü Stadı'nda FC Zürih ile oynayacağı Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçı ile birlikte Avrupa Kupaları'ndaki 120. sınavına çıkacak.
Siyah Beyazlılarımız, 1959 yılında başlayan Avrupa Kupaları serüveninde Türkiye'yi 14 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve Avrupa Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 10 kez de UEFA Kupası'nda temsil etti.Beşiktaşımız, bugüne kadar Avrupa Kupaları'nda yaptığı toplam 119 maçta, 37 galibiyet, 55 mağlubiyet, 27 de beraberlik aldı. Avrupa'da bugüne dek rakip fileleri toplam 139 kez havalandıran Ekibimiz, kalesinde ise 179 gol gördü.
4. Kez Devler Ligi'ne
Siyah Beyazlılarımız, İsviçre'nin FC Zürih takımını 3. ön eleme turu rövanş maçının ardından elerse, tarihinde 4. kez Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde gruplarda mücadele etme hakkını kazanacak.
Beşiktaşımız, daha önce 3 kez mücadele ettiği Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde gruplarını 2 kez üçüncü, 1 kez de dördüncü sırada tamamladı. Siyah Beyazlılarımız, Devler Ligi'nde 3 sezonda yaptığı 18 maçta toplam 5 galibiyet, 2 beraberlik alırken, 15 gol attı.
Öte yandan Ekibimiz, Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılmaya hak kazanırsa, Teknik Direktörümüz Sayın Ertuğrul Sağlam, Beşiktaşımız'ın başında gruplarda mücadele edecek ilk Türk teknik adam olma unvanını alacak.
