HABERLER

07.03.2007

Hentbolda Kupa Kuraları Çekildi

Hentbolda Türkiye Kupası kuraları Ankara'da çekildi. Kupanın ilk etabını maç yapmadan geçecek olan Hentbol Takımımız, 2. etapta Ankara Emekspor ile çeyrek finale yükselme mücadelesi yapacak.

Kura çekimi Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nde yapıldı. Kuraya 11'i Süper Lig ile 8'i 1. Lig takımı olmak üzere toplam 19 ekip katıldı.
Tek maçlı eleme sistemi ile oynanacak olan Türkiye Kupası'nda erkekler ilk etap karşılaşmaları 21 Mart'ta yapılacak. 2. etap mücadeleleri 28 Mart, çeyrek final ise 3 Mayıs'ta oynanacak. Kupada elemeler sonucunda ilk 4'e kalan takımlar şampiyonluk için 19-20 Mayıs tarihinde Bursa'da yarı final ve final maçlarını yapacak.
Türkiye Kupası 1. etabını bay geçecek olan Hentbol Takımımız, 2 etapta Ankara Emekspor ile karşılaşacak. Takımımız, Ankara Emekspor'u elerse çeyrek finale yükselecek. Bingöl Gençlik-Ankara Jandarmagücü ile Rize Çaykurspor- Yeşil Giresun Bld. eşleşmelerinden galip ayrılacak takımların tekrar karşılaşmasından sonra kazanan takımla çeyrek final müsabakası oynayacağız.
Eleme turları sonucunda finallere katılmaya hak kazanan 4 takım, kura çekimi ile eşleşecek ve tek maç üzerinden 19 Mayıs'ta oynanacak yarı finalden galip ayrılanlar 20 Mayıs'ta final, mağluplar ise 3.'lük maçı yapacak.
Hatırlanacağı üzere geçen sezon Türkiye Kupası finalinde Çankaya Belediyesi ile karşılaşan Hentbol Takımımız, rakibini 35-28 mağlup ederek kupayı müzemize getirmişti.
Türkiye Kupası'na katılacak olan Süper Lig ve 1. Lig ekipleri şöyle:
1- BEŞİKTAŞ
2- MERSİN YENİŞEHİR BEL.SPOR
3- MİLLİ PİYANGO
4- B.ŞEHİR BEL.ANKARASPOR
5- BURSA NİLÜFER BEL.SPOR
6- ANKARA İL ÖZEL İDARE
7- POLİS AKADEMİSİ
8- HALK BANKASI
9- İZMİR B.ŞEHİR BEL.SPOR
10-TRABZON BELEDİYE SPOR
11-ÇANKAYA BELEDİYE SPOR
12-ANKARA EMEKSPOR
13-ANKARA JANDARMAGÜCÜ
14-BİNGÖL GENÇLİKSPOR
15-YEŞİL GİRESUN BEL.SPOR
16-İSTANBUL ATACAN SPOR
17-MUĞLASPOR
18-RİZE ÇAYKURSPOR
19-ANKARA KEÇİÖREN BEL.SPOR

Diğer Haberler