HABERLER

20.04.2006

FB ile Kupa Finalinde 2. Randevu

Beşiktaşımız, 44 yıllık Türkiye Kupası tarihinde ezeli rakibi Fenerbahçe ile sadece 1 kez finalde eşleşti. Siyah-Beyazlılarımız, 1988-1989 sezonunda rakibini eleyerek Kupa’yı müzesine götürmüştü.

Fortis Türkiye Kupası 2005-2006 sezonunda final maçını 3 Mayıs Çarşamba günü Fenerbahçe ile oynayacağız. Maçın nerede oynanacağı Futbol Federasyonu tarafından açıklanacak.
    
Siyah-Beyazlılarımız, Türkiye Kupası tarihinde bugüne kadar Fenerbahçe ile sadece 1 kez final oynadı. 17 yıl önce çift maç üzerinden oynanan finalde rakibini 1-0 ve 2-1’lik skorla yenen Kara-Kartallarımız, 1988-1989 sezonunda Kupa’yı kaldırmıştı. 
   
Siyah-Beyazlılarımız, Kupa’da farklı turlarda ezeli rakibi ile 9 kez eşleşti. Final dışında, 3 kez yarı final, 4 kez çeyrek final ve 1 kez de dördüncü turda karşı karşıya geldi. Bu eşleşmelerin 6’sında rakibini eleyen Beşiktaşımız, 3'ünde ise elenmişti. 
   
Ezeli rakipler, Türkiye Kupası'ndaki 9 eşleşmede şimdiye dek toplam 15 maç yaptılar. Kupa'daki maçlardan 8’ini Beşiktaş, 1'i hükmen olmak üzere 3'ünü Fenerbahçe kazandı, 4 mücadele ise berabere tamamladı. Kara Kartallarımız'ın toplam 21 golüne, rakibimiz 15 golle karşılık verdi.
Ezeli rakipler en son 9 yıl önce 1996-1997 sezonunda çeyrek finalde eşleşmiş, Kara-Kartallarımız 2-2 ve 2-1’lik skorlarla yarı finale yükselen takım olmuştu.
   
 
   
   

Diğer Haberler