Erkek Basketbol Takımımız, TBL’nin 24. haftasında Ankara Atatürk Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada Büyük Koleji 77-70 mağlup etti.
Siyah Beyazlılarımız, karşılaşmaya Tyron Ellis, Kimani Ffriend, Mithat Demirel, Michael Wright ve Kerem Tunçeri beşi ile başladı. Her iki takımın da iyi savunma yaparak başladığı maçta ilk sayı Büyük Kolej’in Amerikalı oyuncusu Michael Benton’dan geldi. Kimani Ffriend’in attığı faul atışı ile farkı bire indiren Ekibimiz, ilk dört dakika içerisinde başka sayı atamadı. 5. dakikaya 5-1 üstünlükle başlayan evsahibi ekip, Michael Wright’ın 8. dakikada attığı sayıya engel olamadı ve ilk periyotun bitimine 2 dakika kala skor 9-9 oldu. İlk çeyrekte bulduğu sayıların büyük bir bölümünü serbest atışlardan kazanan Takımımız, Barış Özcan’ın attığı sayılarla Başkent temsilcisi karşısında öne geçmeye başlasa da dışardan yapılan atışlarla sayı kaydeden Büyük Kolej, bitime 5 saniye kala faul atışlarından bulduğu sayı ile ilk çeyreğin 13-13 berabere bitmesini sağladı.Büyük Kolej, ikinci periyotun başlaması ile birlikte üst üste bulduğu sayılarla öne geçerek farkı 5 sayıya çıkardı (18-13). Kimani Ffriend’in eline geçen fırsatları harcaması ile rakip potada sayı üretmekte zorlanan Siyah Beyazlılarımız, 15. dakikada Barış Özcan’ın attığı üç sayılık atış ile oyuna tekrar denge getirdi (21-21). Ekibimiz, Kimani Ffriend’in smaçı ile de öne geçti. Pota altındaki başarılı savunması ile sayı bulmamızı engelleyen rakibimiz, dışarıda Barış Özcan’ı boş bırakınca farkı bir türlü azaltamadı. İlk yarıda, 4’te 3 üç sayılık atış ortalaması ile oynayan Barış, attığı sayılarla kritik dakikaları lehimize çevirdi ve ilk 20 dakika Erkek Basketbol Takımımız’ın 32-28’lik üstünlüğü ile sona erdi.
İkinci yarının ilk bölümünde de savunmaların başarılı oyunu dikkat çekti. Benton, Tunç ve Murat ile sayılar üreten Büyük Kolej, üçüncü periyotun ilk dakikalarında öne geçmesine rağmen pota altında Michael Wright’ı durduramayınca üstünlüğünü koruyamadı. Son dakikalara 5 sayı farkla önde giren Siyah Beyazlılarımız, üçüncü çeyreği de 51-46 önde bitirdi.
Son periyotun ilk dakikalarında Kerem Tunçeri, attığı 2 üçlükle farkı 9 sayıya kadar çıkardı (60-51). Savunmasında daha önce yaptığı hataları tekrarlamayan ve rakibinin boşluklarını iyi değerlendiren Takımımız, 35. dakikayı 65-57’lik skorla geçti. Üçüncü periyotta pota altında etkili hale gelen ve attığı sayılarla Takımımız’a hayat veren Michael Wright, Benton’un çabalarına rağmen skor üretmeye devam etti. Oyunun bitimine 2 dakika 45 saniye kala çok önemli 4 sayı kazanan ve oyuna tekrar ortak olan Başkent temsilcisi, attığımız sayılara cevaplar vererek son dakikaların sıkıntılı geçmesine sebep oldu. Dışarıdan Barış Özcan, içeriden de Michael Wright ile sayı üreten Siyah Beyazlılarımız, zorlu geçen karşılaşmayı 77-70 kazandı.
