Bayan Basketbol Takımımız, BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde konuk ettiği Erdemirspor’u 72-51 mağlup etti.
Siyah Beyazlılarımız, karşılaşmaya Yasemin Horasan, Şebnem Kimyacıoğlu, Esra Erden, Jaclyn Johnson, Nyree Roberts beşi ile başladı. Karşılaşmanın ilk dakikalarında yakaladığı 6-0’lık seriyi uzun süre koruyan Ekibimiz, Nyree Roberts ve Jaclyn Johnson ikilisinin attığı sayılarla 5. dakikaya 4 sayı farkla önde girdi (9-5). Pota altında iyi savunma yapan ve hücumlara hızlı çıkan Bayanlarımız, maçta daha etkili olan taraftı. Siyah Beyazlılarımız, üst üste attığı basketlerle farkı açtı ve ilk periyotu 18-5 galip tamamladı.İkinci periyotta da sahanın hakimi olan taraf Bayanlarımız idi. Pota altını çok iyi savunan ve rakibinin sayı atmasına fırsat vermeyen Takımımız, Erdemir’i dışarıdan şut atmaya yöneltti. Faul atışlarında olduğu gibi dışarıdan da çemberi tutturamayan Karadeniz temsilcisi, Ekibimiz’in geliştirdiği hücumları engellemekte zorlandı. 15. dakikaya 15 sayı farkla 26-9 önde giren Siyah Beyazlılarımız, üç dakika sonra aradaki farkı 21 sayıya çıkardı (32-11). Takımımız, Nihan Anaz ve Gülşah Akkaya’nın da skora yaptığı katkı ile soyunma odasına 36-17 önde giden taraf oldu.
Takımımız, mücadelenin ikinci yarısına da hızlı başladı. Etkili hücumlar düzenleyen Siyah Beyazlılarımız, savunmasında da rakibine fazla şans vermedi. Ekibimiz üçüncü periyotu da 61-32 galip bitirdi. Son periyotta oyunun bütün insiyatifini elinde bulunduran Bayanlarımız, son dakikaalarda tempoyu düşürdü. Takımımız karşılaşmayı 72-51 kazanarak puanını 37'ye yükseltti ve liderliğini sürdürdü.
Şebnem Kimyacıoğlu attığı 12 sayıyla oyunun en skorer ismi olurken, Nihan Anaz 11, Yasemin Horasan 10, Nyree Roberts ve Amachere Mactabene 9, Jaclyn Johnson 6, Esra Erden 5, Nazlı Güler de 4 sayı kaydetti.
