HABERLER

25.11.2005

Potada Rakibimiz Belli Oldu

FIBA Bayanlar Avrupa Kupası E Grubu'nda 6 maçını da kazanarak 2. tura çıkan Bayan Basketbol Takımımız’ın bu turdaki rakibi Hırvatistan’ın ZKK Croatia Zagreb takımı oldu.

FIBA Bayanlar Avrupa Kupası’nda bu sezon mücadele eden 48 takım içinde namağlup unvanına sahip dört takımdan biri olan Bayan Basketbol Takımımız, Hırvat rakibiyle ilk karşılaşmasını 8 Aralık’ta deplasmanda, rövanşı ise 16 Aralık’ta İstanbul’da oynayacak. Takımımız 2 maç sonunda rakibini elerse ilk 16 takım arasına kalarak yoluna devam edecek.
Geçen sezon Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'ni Şampiyon olarak  tamamlayan ve bu sezon da başarılı grafiğini südüren Takımımız’ın Coachu Aziz Akkaya, grubun son maçında karşılaştıkları Ukrayna'nın Kozachka-Zalk takımını yenmelerinin önemli olduğunu, bunu başardıkları için sevinçli olduklarını söyledi.
Kozacha Zalk’ı mağlup ederek yarı finale kadar bütün saha avantajlarını kazandıklarını belirten Akkaya, taraftarımızın ilgisizliğinden yakındı. Akkaya, “Taraftar desteği olmadığı için oyuncularım karşılaşmalara tam anlamı ile motive olamıyor. Seyirci desteğine ihtiyacımızı var. Ligde ve  Avrupa’da Şampiyonluğu hedefliyoruz ve maçlarımıza bütün taraftarlarımızı bekliyoruz. Gruptan namağlup çıkmamız bize yarı finale kadar oynayacağımız maçlarda  saha avantajı kazandırdı. Bir üst tura yükselen 32 takım arasında namağlup unvanına sahip 4 takımdan birisiyiz. Bu başarımız Türk bayan basketbol tarihi ve Beşiktaş Bayan Basketbol tarihinde bir ilk. Aldığımız bu başarılı sonuçlarla Türk bayan basketbolunun önünü açtık. İlerleyen günlerde kadromuza katılacak Şebnem Kimyacıoğlu ile daha da güçleneceğiz” dedi.

Diğer Haberler