HABERLER

13.11.2005

Hentbolda Tur Atladık

Avrupa Federasyon Kupası (EHF) 3. tur rövanşında Macar ekibi Dunaferr SE’yi 30-24 mağlup eden Hentbol Takımımız, rakibini sayı averajıyla eleyerek kupada ilk 16 takım arasına kaldı.

5 Kasım’da Macaristan’da oynanan ve Dunaferr SE’nin 34-31 kazandığı mücadelenin rövanşı Süleyman Seba Spor Salonu’nda yapıldı. Taraftarlarımız tezahüratlarıyla oyuncularımıza büyük destek verdi. Karşılaşmaya rakip ekip iyi başlayarak ilk dakikalarda öne geçti. Daha sonra 7-7’lik skorla önce farkı kapatan Takımımız, ilk yarının 20. dakikasını da 12-9’luk skorla geçti. Başarılı kurtarışlarıyla dikkat çeken Kalecimiz Nevzat Hocaoğlu’nun sakatlanması nedeniyle kaleyi Yılmaz Özgür devralırken, Emin Halaç’ın etkili oyunuyla Takımımız ilk yarıyı 16-14 önde bitirdi.
2. devreye konuk ekip Dunaferr SE iyi başladı ve ilk 3 dakika içerisinde üst üste bulduğu 2 sayı ile skoru 16-16’ya getirdi. Daha sonra Cengiz Hatırnaz, Utku Ergüder ve Bülent Erkol’un sayılarıyla yeniden farkı açan Hentbol Takımımız, özellikle hızlı hücumlarda rakibini dengesiz yakaladı. Sert savunmamızın yanı sıra Kalecimiz Yılmaz’ın da başarılı kurtarışları Macar takımının kolay sayı bulmasını önledi. Takımımız, hücumda sıkıştığımız anlarda Berk Özköktem’in yaratıcı sayıları ve Utku’nun hırsı ile 48. dakikayı 7 sayılık farkla 26-19 geçti. Son dakikalara kadar Dunaferr SE oyunu bırakmazken, temkinli oyununu sürdüren Ekibimiz, maçı 30-24 kazandı. Bu sonucun ardından rakibini sayı averajıyla kupanın dışına iten Hentbol Takımımız, bir üst tura yükselerek kupada ilk 16 takım arasına kaldı.
Karşılaşma sonrasında oyuncularımız ve teknik heyetimiz sevincini taraftarlarımız ile paylaştı.
Amatör Sporlar’dan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Bülent Deriş, oyuncularımıza ve destekleri için taraftarlarımıza teşekkür etti. Deriş, “Her şeyin başında inanmak geliyor. Bu maçı alacağımıza inanmıştık. Çok sevinçliyim. Camiamız’a hayırlı olsun. Bundan sonra başarıların devamını getireceğiz. Beşiktaş’ı hentbolda da Avrupa’da tanıtmak için elimizden geleni yapacağız. Seyircimizin desteğine her zaman ihtiyacımız var. Takımımız’a çok iyi motivasyon veriyorlar ve bu da bizi iyi etkiliyor” dedi.
Antrenörümüz Müfit Arın, bir ilki başardıklarını vurgulayarak, “Beşiktaş olarak biz en iyi olmak için her zaman çalışacağız. Beşiktaş tarihinde bir ilki gerçekleştirerek, kupada ilk 16 takım arasına kaldık. İnşallah daha yukarılara çıkacağız. Oyuncularımı tebrik ediyorum” diye konuştu.
Milli oyuncumuz Cengiz Hatırnaz, taraftarlarımıza teşekkür ederek, şunları söyledi: “Avrupa’nın en prestijli 10 takımından birisini eledik. Çok zor bir maç oldu. Muhteşem bir taraftarımız vardı. Hepsine teşekkür ederim. İlk maçta, orada çok önemli hakem faktörü vardı. O maçı da kazanabilirdik. Bu maça çok iyi hazırlanmıştık ve kazandık. Bir üst turda iyi bir kura çekerek çeyrek finale yükselmek istiyoruz.”



Diğer Haberler