Beşiktaşımız’ın geleceği olan Fulya Süleyman Seba Projesi’nde yıkım ruhsatının alınması ile birlikte ilk çalışmalar başladı
Bir rüyanın, Fulya Süleyman Seba Projesi’nin gerçek olması yolunda hızlı adımlarla ilerleniyor. Yapılan değerlendirmeler neticesinde Aşçıoğlu İnşaat firmasına verilen projede ilk çalışmalar başladı.Bilindiği gibi Tesisler Komitesi Başkanımız İlhan Durusoy Başkanlığı’nda kurulan İhale Komisyonu’nun yaptığı değerlendirmeler sonucunda, proje için verilen teklifler arasında Aşçıoğlu İnşaat firmasının yüzde 33 firma, yüzde 67 BJK+7 milyon dolar (7 milyon dolar ile birlikte kat karşılığı hesap edildiğinde, bu oran yüzde 26 firma, yüzde 74 BJK oranına denk gelmektedir) kat karşılığı teklifi en iyi teklif olarak belirlenmişti. Yönetim Kurulumuz’da teklifi onaylarak, sözleşme imzalanmasına karar vermişti.
Anlaşmaya göre inşaat kiralamaya hazır bir şekilde tamamlanacak, böylelikle inşaat bittiği gün Beşiktaşımız, yıllık 10 milyon dolar kira geliri elde edecek. Firma her türlü izinlerin alınması, projelerin tamamlanması ve inşaatın yapılması ile ilgili tüm masrafları karşılayacak. Bu anlaşmayla Kulübümüz hiçbir kredi ve borç yükü altına girmeyecektir. Toplam 43 dönümlük arsanın 13 dönümlük ‘açık ve kapalı spor alanı’ imarı bulunan bölümünün de BJK’de kalması sağlanmıştır. Proje ruhsat tarihinden 24 ay sonra tamamlanacaktır.
