Futbol Takımımız, 27. haftada Ankaragücü’nü BJK İnönü Stadı’ndaki güzel oyunu ile 4-1 mağlup ederek, tırmanışını sürdürdü. Trabzonspor’un Galatasaray’ı İstanbul’da 2-0 yenmesi zirvede Fenerbahçe’yi yalnız bıraktı.
27. haftanın açılış karşılaşmasında Ankaragücü’nü ilk yarıdaki maçta olduğu gibi 4-1’lik skorla mağlup eden Futbol Takımımız, 52 puanla 4. sıradaki yerini korudu. Maçta ortaya koyduğu futbol ile göz dolduran ve birbirinden güzel gollere imza atan Takımımız, bu hafta Fenerbahçe ile deplasmanda oynayacağımız derbi maçı öncesinde büyük moral kazandı.Süper Lig'nde 27. hafta maçlarının ardından Fenerbahçe, liderliğini puan farkını açarak sürdürdü. 18 golle bu sezonun en kısır mücadelelerine sahne olan ligin 27. haftasında lider Fenerbahçe, ligde kalma mücadelesi veren Sakaryaspor önünde, deplasmanda uzatma dakikalarında attığı golle 3 puanı aldı ve puanını 68'e çıkardı.
Haftanın en önemli karşılaşmasında, zirve yarışını sürdürmek isteyen 2. sıradaki Galatasaray ile 3. durumdaki Trabzonspor arasındaki zorlu mücadelede gülen taraf, deplasmanda 2-0'lık skorla kazanan Trabzonspor oldu. Bordo-Mavililer böylece puanlarını 59'a çıkarıp ikincilik için umutlanırken, 61 puanda kalan Galatasaray'ın, lider Fenerbahçe ile olan puan farkı da 7'ye çıkmış oldu.
Ligde kalma mücadelesi açısından kritik olan maçta Akçaabat Sebatspor, sahasında Kayserispor ile golsüz berabere kalırken, ligde kalma umutları biraz daha azaldı. Kayserispor da 17. sıradan kurtulamadı.
5 maçı evsahibi, 2 maçı da deplasman takımlarının kazandığı 27. haftada 2 mücadele beraberlikle sonuçlandı ve bu 2 maçta gol atılamadı.
Gol krallığı yarışmasında, Trabzonsporlu Fatih, 23 golle ilk sıradaki yerini korurken, bu futbolcuyu 20 golle Fenerbahçeli Alex ve 17 golle Galatasaraylı Hakan Şükür izliyor.
Ligin 27. hafta maçlarında alınan sonuçlar şöyle:
Beşiktaş 4-1 Ankaragücü
Sakaryaspor 0-1 Fenerbahçe
Büyükşehir Bld. Ankaraspor 3-0 Diyarbakırspor
Akçaabat Sebatspor 0-0 Kayserispor
Malatyaspor 2-0 İstanbulspor
Gençlerbirliği 0-0 Samsunspor
Gaziantepspor 2-0 Konyaspor
Galatasaray 0-2 Trabzonspor
Denizlispor 3-0 Çaykur Rizespor
Ligin 28. haftasında Futbol Takımımız, Fenerbahçe ile 17 Nisan Pazar günü saat 19.00’da Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda karşı karşıya gelecek. 28. haftanın programı şöyle:
15 Nisan Cuma:
Diyarbakırspor-Trabzonspor
16 Nisan Cumartesi:
Akçaabat Sebatspor-Galatasaray
Samsunspor-Denizlispor
Kayserispor-Malatyaspor
Konyaspor-Sakaryaspor
17 Nisan Pazar:
Ankaragücü-Büyükşehir Bld. Ankaraspor
Fenerbahçe-Beşiktaş
İstanbulspor-Gençlerbirliği
Çaykur Rizespor-Gaziantepspor
