Beşiktaş Futbol Kursları Genel Koordinatörlüğü görevine getirilen Ufuk Pak, bundan sonraki hedeflerini ve yapacağı çalışmaları İnternet Sitemize açıkladı.
İlk hedeflerinin Futbol Okulları ile ilgili yeni projeler geliştirmek olacağını ifade eden Ufuk Pak, Futbol Okullarında eğitim gören kaliteli oyuncuları altyapımıza kazandırmak için çalışmalar yapacaklarını söyledi. Ufuk Pak sözlerine şöyle devam etti.:“Şu anda Beşiktaş Özkaynak düzenine bağlı olarak çalışan Fulya Tesisleri, Çilekli Tesisleri, Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi, Seyit Ateş Gaziosmanpaşa Tesisleri, Gençlerbirliği Tesisleri, Avcılar Tesisleri ve Anadolu yakasında da Bostancı tesislerimiz bulunuyor. Ayrıca yine bizim kontrolümüzde çalışan, bizim programlarımızı uygulayan Beşiktaş adı altında kurs düzenleyen yerler var. Bunlar da İstanbul içinde Bağcılar, Bahçelievler, Zeytinburnu, İstanbul dışında Alanya ve Gölcük’te bulunan tesisler. Bunların sayısını önümüzdeki günlerde yapacağımız çalışmalarla bütün yurt genelinde kaliteden ödün vermeden arttırmaya çalışacağız. Bir de yurtdışı projemiz var. Yurtdışında da bir kurs açacağız. Yöneticimiz Sinan Vardar, Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Alt Yapı Komite Üyelerimiz ciddi bir şekilde bu konuyla ilgileniyorlar. Büyük bir ihtimalle Almanya Düsseldorf ‘ta bu okulumuzuda yakında açacağız.”
Futbol Okullarında eğitimi kış okulları ve yaz okulları olarak iki dönemde verdiklerini söyleyen Pak, “Beşiktaşımız’ın yarınlarının yetenekli ve kültürlü oyuncularla oluşmasını sağlamak için Befam’la (Beşiktaş Futbol Araştırmaları Merkezi) Futbol Okullarımızı birleştirerek bir uyum içerisinde çalışmalarını sağlayacağız. Kış okullarımızda Eylül ayından Mayıs ayına kadar ve sadece hafta sonları eğitim veriliyor. Yaz okullarında ise Mayıs ayından Eylül ayına kadar hafta içi eğitimleriyle devam ediyoruz. Böylelikle Beşiktaş Futbol Kursları eğitimlerine kesintisiz hiç ara vermeden devam etmiş oluyor. Tabii ki futbol okullarımızda sadece futbol eğitimi vermiyoruz. Öğrencilerimize her şeyden önce iyi birer birey, okullarında başarılı birer öğrenci, ileri ki yaşamlarında iyi birer meslek sahibi olmalarını, içkiden, sigaradan kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını öğretiyoruz.” dedi.
Ufuk Pak, ailelerimizin Futbol Kurslarına önem vermeleri gerektiğinin altını çizerek, “Çünkü biz çocuklarımızın Beşiktaş sevgisiyle, ahlakıyla, etiğiyle, yöntemleriyle büyümeleri ve sağlıklı bir şekilde hayata hazırlanmaları gerektiğini düşünüyoruz. Çocuklarımızın beslenmeleriyle, uykularıyla herşeyleriyle yakından ilgilenip veli toplantılarıyla bunları ailelerine aktarıyoruz. Bütün bunların sonunda Ülkemize iyi vatandaş iyi insan olmalarına çalışıyoruz ve bunu sağlıyoruz.” dedi.
Ufuk Pak’ın Özgeçmişi:
1985 yılında Beşiktaşımız’ın Özkaynak düzeninde göreve başladı. Çeşitli yaş gruplarında antrenörlük yaptı. En küçük yaş grubundan paf takımı sorumluluğuna kadar çeşitli görevlerde bulundu. Bu arada 1999 yılında da Beşiktaş Futbol Özkaynak Düzeni’nin başına getirildi. Mehmet Şahin Hocamızın ayrılmasından sonra, 1999 yılından 2002 yılına kadar Teknik Direktörlük yaptı. Serpil Hamdi Tüzün Hocamız’ın Azerbaycan’a gitmesinden sonra boşalan Beşiktaş Futbol Okulları Genel Koordinatörlüğü görevine getirildi. Beşiktaşımız’a 17 yıldır kesintisiz hizmet vermekte.
