HABERLER

08.02.2005

Futbol Federasyonu’ndan Açıklama

Türkiye Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu’nun dün akşam (06 Şubat) oynanan Beşiktaş – Gençlerbirliği karşılaşmasında, hakem Kuddusi Müftüoğlu’nun Gençlerbirliği’nin attığı gol sırasında kural hatası yaptığı görüşüne vardığını açıkladı. Federasyon’un açıklaması şu şekilde:

“Merkez Hakem Kurulu, Beşiktaş ile Gençlerbirliği arasında 6 Şubat Pazar akşamı oynanan maçta, hakem Kuddusi Müftüoğlu’nun kural hatası yaptığı görüşüne vardı.
Karşılaşmanın hakemi Kuddusi Müftüoğlu, maç sonrasında verdiği raporda Gençlerbirliği’nin attığı gol sırasında önce oyunu başlatmak için ilk düdüğü çaldığını, daha sonra Beşiktaşlı Tayfur Havutçu’nun barajı ihlal ettiği gerekçesi ile 2. düdüğü çaldığını, daha sonra da top kaleye giderken 3. bir düdük daha çalarak golü verdiğini belirtti.
Müsabaka gözlemcisi Taner Yalçındağ da raporunda hakem Müftüoğlu’nun 3 kez düdük çaldığını teyit etti. Prosedür gereği MHK tarafından belirtilen bu görüş doğrultusunda Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu bu hafta sonu yapacağı toplantıda maçla ilgili nihai kararı verecek.”

Diğer Haberler