BJK ERKEK HENTBOL TAKIMI ANTRENÖRÜ
Çok başarılı bir takımımız var, fakat bu kadronun devamlılığı Şampiyonlar Ligi için gerekli. Bu konuda yönetimin kararı nedir ? Eldeki oyuncuları tutup çok iyi iki yabancı almayı düşünüyor musunuz ?
Eyüp Kara
Bu sezon ilk yarı itibariyle başarılı olmuş bir kadromuz var. İkinci yarıyı da en iyi şekilde tamamlayıp Şampiyon olduğumuz takdirde kendimizi takım olarak başarılı kabul edeceğiz. Şampiyonluk hedefine ulaştığımız takdirde kadromuzu koruyup, gerekli takviyeleri yapacağız.
Öncelikle Besiktaşımız’a verdiğiniz hizmetler için çok tesekkür ederim. Bu sene yapılan transferlerle namağlup şampiyon olacağız gibi gözüküyor. Gelecek sezon Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda mücadele edeceğimiz için, gelecek sezon için çalışmalara başladınız mı?
Ayrıca alt yapımızın durumu nedir? İleride A Takımımız’da, alt yapımızdan yetişen oyuncular görebilecek miyiz?
Hakan Uzun
Be sezon yaptığımız transferlerle şampiyonluğu hedefledik. Tabii ki namağlup Şampiyon olursak daha da güzel olacak. Gelecek sezonu düşünebilmek için ilk önce yukarıda da söylediğim gibi bu sezonu Şampiyon olarak bitirmeliyiz. Beşiktaş gibi bir kulüpte hedefler her zaman büyüktür. Biz de bu büyüklüğe yakışır sonuçlar alıp hedeflerimizi yükseltmek istiyoruz.
Alt yapı çalışmalarımız devam etmektedir. Yıldız ve Genç Takımlarımız İstanbul Şampiyonluğu’na oynamakta olup, hedefleri Türkiye Şampiyonası’nda ilk 3’e girmektir. Ayrıca Küçük ve Minik Takımlarımız çalışmalarına devam etmektedir. Şu anda olduğu gibi ileride de alt yapıdan yetişen sporcularımız A Takımımız’da görev alacaklardır.
Avrupa Kupaları’nda, Takımımız’ın hedeflediği nokta nedir? Hentbol’da Avrupa maçlarında seyirciyi daha fazla salona çekebilmek için sizce yeterli bir çalışma yapılıyor mu?
Alp Aydın
Bu sezonki hedefimiz bir ilki başararak Şampiyon olmaktır. Önümüzdeki yıl da Avrupa Kupaları’nda adından söz ettiren bir Beşiktaş yaratmaktır.
Avrupa kupası ve lig maçlarımızda daha fazla seyircimizi salona çekmek için kulüp olarak yeterli çalışma yaptığımıza inanıyorum. Tabii ki bunun yanında yazılı ve görsel basının da gerekli katkıyı vermesi gerekmektedir. Taraftarlarımız resmi internet sitemiz ve BJK TV’den de bu konuda bilgilendirilmektedir.
Takımımız bu sezon şampiyon olacak gibi; geleceğe yönelik olarak Takımımız’da ne gibi yenilikler olacak?
Koray Civelek
Şu anda ilk yarıyı lider bitirdik. Hedefimize ulaştığımızda gerekli takviyeleri yaparak Avrupa’da ve ligde adından söz ettiren bir Beşiktaş yaratmak.
Ligi namağlup şampiyon olarak bitirebilir miyiz sizce ? Daha önce namağlup şampiyon olan takım var mı lig tarihinde ?
Ömer Seymen
Amacımız Şampiyonluk. Daha sonra namağlup olmak.
Evet ASKİ.
Ülkemizde büyük kulüplerin futbol ve basketbol dışındaki branşlara fazla ödenek ayırmadığını düşünüyorum. Siz istediğiniz maddi ve manevi desteği alabiliyor musunuz ?
Turgut Ertürk
Beşiktaş Jimnastik Kulübü hentbol branşına maddi ve manevi olarak her türlü desteği sağlıyor. Bu sayede hentbol liginin dinamosu gibiyiz.
Sezon başında takımı oluştururken bu denli başarılı olabileceğinizi düşünmüş müydünüz?
Burhanettin Uysal
Evet. Bu takımı Beşiktaş’ta bir İlk’i başarmak için kurduk. Zaten hedefi olmayan takım, takım değildir.
Yaklaşık 4 yıldır Beşiktaş Hentbol Takımı’nın maçlarını izliyorum. Bu süre içerisinde Beşiktaş, ligde ilk üçten daha yukarı çıkamıyordu. Avrupa'da ise Challenge Cup’ta Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, çeyrek finale yükselmişti.
Avrupa maçları lige göre daha zevkli geçiyordu. Bence bunda hakemlerin maçı adil olarak yönetmesinin de katkısı vardı. Türkiye'de ise Hentbol 1.Ligi'ndeki tek İstanbul takımı olan Beşiktaş'a karşı hakemlerin bir garezi var gibi gözüküyor. Bu dört yıl önce de böyleydi, şimdi de aynen devam ediyor. Buna karşın bu sezon Beşiktaş, bileğinin hakkıyla ligde birinciliği hiçbir takıma kaptırmadı. Sizce de hakemlerin Beşiktaş'a karşı böyle bir tutumu var mı? Fikirlerinizi öğrenebilir miyiz?
Celil Sarı
Biz maçlarda ilk once kendi hatalarımıza bakıyoruz. Daha sonra diğer hatalara… Bizler oyun içerisinde nasıl hatalar yapabiliyorsak, hakemler de yapabilirler. Ligde ve Avrupa Kupası maçlarında çok başarılı karşılaşmalar yöneten, çok kaliteli hakemlerimiz var.
Avrupa`da başarılı olunca gördük ki voleybol en azından gazetelerde yarım sayfa haber olmaya başladı. Hentbol da oldukça zevkli bir oyun; üstelik futbolda en sevilen şey olan gol var, hem de bol bol. Siz, hentbol sporunu öne çıkarmak gibi bir misyon yükleniyor musunuz? Omuzlarınızda bunun yükünü hissediyor musunuz?
Kartal Cevahiroğlu
Elbetteki böyle bir misyonumuz var. Amacımız diğer branşlarda olduğu gibi hentbolu da başarılı ve popülar bir spor haline getirmek.
Acaba maçlarımızda taraftar olarak bizden yeterli desteği bulabiliyor musunuz? Yoksa tribün potansiyeli böyle yüksek bir camianın, taraftar desteği daha fazla mı olmalı?
Emre Çıplak
Doğrusunu söylemek gerekirse hayır. Belli bir taraftar kitlemiz var, ama daha geniş kitlelere ulaşmalıyız. Buradan taraftarlarımıza sesleniyorum: “Bizi desteklemeye gelin, maçlarımız sizlerle daha bir güzel oluyor.”
Eğer yanlış hatırlamıyorsam önceki yıllarda hentbolda ASKİ hegamonyası vardı ve onlar bu yıl ligde yok. Bizim yükselmemizde onların ligden çekilmesinin bir etkisi var mı acaba?
Yiğit Türkeri
Evet. Geçen sezonlarda ASKİ’nin belirgin bir üstünlüğü vardı, ama bu sezon şampiyonluğa oynayan en az 5 takım mevcut.
