HABERLER

21.12.2004

Durusoy’dan Açıklama

Yatırımlar Komitesi Başkanımız İlhan Durusoy, Fulya Projesi ile ilgili basında yer alan asılsız haberlere ve iddialara yanıt verdi:


“BJK İnönü Stadı’nı Eylül ayında 2.750.000 $’lık bütçe içinde, BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’ni Ekim ayında yine 2.750.000 $ bütçeye karşı 2.300.000 $ harcama ile zamanında tamamlanmıştır.



Fulya Projesi henüz imar ve proje çalışmaları aşamasındadır. Proje geliştirme aşamasında bir projenin doğru fonksiyonları içermesi, projenin başarısı için hayatidir. Şu anda en kolay pazarlanabilen projeyi oluşturmak için pazar araştırması yapmakta, projeyi bu araştırmaya uygun olarak geliştirmekteyiz. Pazar araştırması faaliyetleri için teklifler almaktayız. İnşaata başlanmadan böyle bir pazarlama işlemi geliştirilebilirse, hiç bir projenin yakalayamadığı başarıyı yakalama şansımız olacaktır. Henüz hiç bir şirket veya üçüncü şahıslarla sözleşme yapılmamıştır. Her türlü işlemler Kulübümüz’e mali zararlar vermeyecek şeffaflık içinde yürütülmektedir ve yürütülecektir.



Çalışmalar içinde proje geliştirme ve finansman şekillendirmede başarılı, vizyonu geniş 30’u geçen sayıda önde gelen isimlerle görüşmeler yapılmıştır. Yatırımlar Komitesi; Yönetim Kurulu üyeleri ve üye olmayan uzmanlardan oluşmaktadır ve komite çalışmalarına hızla devam etmektedir.



Proje oluşturulunca bir maketle Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün Genel Kurul Üyeleri’ne ve ileri gelenlerine, Ocak sonunda bir prezentasyon yapılması planlanmaktadır.



Beşiktaş’ın istikbali olan bu projenin en iyi şekilde gelişmesi ve fayda vermesi için birikim sahibi ve proje geliştirme uzmanı herkesin yardımına açığız. Ancak unutmamak gerekir ki proje ile ilgili asılsız haber ve spekülasyonlar projenin piyasada güvenine zarar verir ve başarılı olmamızı zorlaştırır.



Tüm Beşiktaşlılar’ın Beşiktaş’ın menfaatlerini önde tutarak sağduyuyla hareket edeceklerine inandığımı ve böyle büyük bir projeye Nisan 2004 gibi kısa zamanda kazma vurmak ve Ocak 2007 gibi bitirmek gibi çok iddialı bir planı geliştirmek için ben ve ekibimin çalışma enerjisini bu inançta bulduğumuzu belirtmek isterim.”



Diğer Haberler