HABERLER

20.10.2004

Alt Yapımız İngilizce Öğreniyor

Futbol Özkaynak Düzeni Genel Koordinatörü ve Teknik Direktörümüz Mehmet Ekşi, FONO’nun katkılarıyla Alt yapımızdaki tüm sporcu ve antrenörlere İngilizce eğitimi verileceğini söyledi.


Mehmet Ekşi, internet sitemize yaptığı açıklamada kursların bugün yapılacak seviye tespit sınavıyla başlayacağını belirterek, şunları söyledi:



“Futbol Alt Yapı Komitesi Başkanımız Sinan Vardar’ın öncülüğünde, 1958 yılından bu yana Kongre Üyemiz olan Şükrü Meriç ile oğlu Deniz Meriç’in sahibi olduğu FONO’nun katkılarıyla İngilizce eğitimimiz bugünden itibaren başlıyor. Bu eğitimden alt yapımızdaki tüm öğrencilerimizle birlikte, antrenörlerimiz de yararlanacak. Yaklaşık 100 kişinin bu kurslara katılmasını hedefliyoruz.”



Futbol Özkaynak Düzeni Genel Koordinatörü ve Teknik Direktörümüz Mehmet Ekşi, bu uygulamayı başlatmalarının en önemli nedeninin, Avrupa Birliği’ne girme sürecindeki Türk insanının en azından bir yabancı dili bilmesi gerektiğine inanmaları olduğunu söyledi. Ekşi, “Uygar bir insan bir dil, hatta iki dil bilmeli. Biz önce insan, sonra futbolcu diyoruz. Gençlerimiz İngilizce öğrenerek tüm dünya ile iletişime geçme fırsatı yakalayacaklar. Ufukları açılacak” dedi.



Eğitimi, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı çalışan FONO, Fulya Şan Ökten Tesisleri’nde oluşturulacak sınıflarda verecek. 1958 yılından bu yana Kongre Üyemiz olan Şükrü Meriç ve oğlu Deniz’in sahipliğindeki FONO, eğitimler sonunda ana dile yakın bir seviyede İngilizce konuşma becerisi sağlamayı hedefliyor. Deniz Meriç, yaptığı açıklamada ilk aşamada seviye tespit sınavları yapılacağını, ardından da buna göre sınıfların oluşturulacağını söyledi. Meriç,
“FONO olarak kullandığımız 3 kurlu bir sistem var. Her kur 1 yıl sürüyor. İlk kurda derdini anlatabilme, 2. kurda her türlü iletişimi sağlayabilme, 3. kurda ise akademik bilgiler vermeyi amaçlıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olduğumuz için herkesin bir kaydı olacak. Kurların sonunda diploma sınavları yapılacak ve sınavı geçenlere bitirme belgesi vereceğiz. Biz, Beşiktaş’a gönül veren kişiler olarak bu işi amatör bir ruhla yapıyoruz. Beşiktaş’ın bir dünya markası olma sloganı var. Bunun en önemli şartlarından birisi de yabancı dil. Biz de dünya markası bir Beşiktaş olma yolunda bir katkımız olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.


Diğer Haberler