Basketbol Erkek Takımımız, 2004-2005 sezonunu büyük hedeflerle açtı. Coachumuz İhsan Bayülken, “İlk hedefimiz istikrarı yakalamak. Yeni yönetimimizle kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.
Geçen sezon Play-Off’ta yarı final oynama başarısı gösteren Basketbol Takımımız, yeni sezonu bugün (26 Temmuz) yaklaşık 1 saatlik çalışma yaparak açtı. Coachumuz İhsan Bayülken’in idmanı Enka Spor Tesisleri’ne alması üzerine, takımımız burada önce ısınma hareketleri ardından da koşu yaptı.
Basketbol Takımımız’ın Coach’u İhsan Bayülken, istikrarı yakalamak istediklerini ve hedefleri yukarıya çektiklerini belirterek, şunları söyledi:
“Geçen sezon takımımız uzun bir aradan sonra başarılı olup, ligi istediği hedefler doğrultusunda bitirdi. Efes Pilsen ve Ülkerspor’a ciddi bir rakip olduk. Yeni yönetimimizle birlikte, kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz. Bütün çalışmalarımız bu doğrultuda. Biz hedefleri yukarı çektik ve burada tuttuğumuz sürece, Beşiktaş’ın basketbol dalında kalıcılığını ve sürekliliğini sağlayabiliriz. Bizim geçen sezon elde ettiğimiz başarı sonrasında, bu yıl çok iddialı takımlar kuruldu. Belki de 7-8 takım yukarıları zorlayabilecek duruma geldi. Bu da basketbolumuz için çok güzel bir olay. Biz de Beşiktaşımız’ı en iyi şekilde temsil etmek için, bugünden itibaren çalışmalarımıza başladık. Kadromuzu yeni transferlerle güçlendirdik. 2 numara ve uzun mevkiide de 5 numara transfer edeceğiz. Şu ana kadar transfer ettiğimiz oyuncular Beşiktaş’ın kişiliğine uygun oyuncular. Transfer yaparken; “Beşiktaş’ın kimliğine de uyabilecekler mi?” diye düşünüyoruz. Aldığımız arkadaşların hepsi, Beşiktaş’ta forma giyme şansına sahipler. Kendilerinden maksimum verim almaya çalışacağız. Bizim de onların da hedefleri büyük.
Bu sezon Avrupa Kupaları’nda da mücadeleye başlıyoruz. FIBA Eurolig’de oynayacağız; çok ciddi bir organizasyon ve grubumuzda çok güçlü takımlar var. Bu takımların bir çoğu Avrupa Kupaları’nda tecrübe sahibiler. Biz iki cephede savaşacağımız için, taraftarımıza çok ihtiyacımız olacak. Geçen senelerde olduğu gibi, taraftarımız en büyük itici gücümüz olacak. Onların inancı bizi her zaman ekstra motive ediyor. İnşallah onlara layık bir takım olacağız.”
